Fulufjällets nationalpark
En grupp hus och en flaggstång syns i fjärran på andra sidan en liten sjö.

Stugor för uthyrning och rast

Boende i Fulufjällets nationalpark består av övernattnings- och uthyrningsstugor. I parken finns även raststugor och vindskydd för dig som vill ta en paus.

Om upplevelsen

Uthyrningsstugor

Rösjöstugorna är en nationalparkscamp med fem uthyrningsstugor. Här finns bastu och båtuthyrning. Totalt 32 bäddar.

Stugorna har gasolkök, vedkamin och fullständig köksutrusting samt sängar med madrass, filt och kudde. När du bokar stuga kan du även boka den vedeldade bastun som givetvis avslutas med ett svalkande dopp i sjön. Det finns ingen elektricitet. Vatten hämtas i bäcken.

Rösjöstugorna ligger på fjället, 3,5 km vandring från parkeringen vid naturum. Det finns inget annat sätt att ta sig dit än att gå på sommaren. På vintern startar vinterleden vid Brottbäckstugan. Det är då 7 km till stugorna, med skidor, snöskor eller skoter.

I anslutning till stugorna finns tältplatser med möjlighet att använda utedass mm. Dessa kostar 100kr/natt

Harrsjöstugan är en stuga med fyra bäddar. Samma faciliteter som vid Rösjöstugorna, men ingen bastu.

Harrsjöstugan ligger på fjället, 7 km vandring från parkeringen vid naturum. Det finns inget annat sätt att ta sig dit än att gå på sommaren. På vintern startar vinterleden vid Brottbäckstugan. Det är då 10,5 km till stugorna, med skidor, snöskor eller skoter.

Vill du boka stuga vid Rösjön eller Harrsjön?
Ring +4670 289 06 55
eller skicka e-post till fulufjallet@hotmail.com.

Rösjöstugornas facebooksida

Lilla Tangsjöstugan är en enrummare med fyra bäddar, vedkamin & gasolspis. Ligger ensligt mitt ute i den orörda fjällnaturen. Fin vandring från Brottbäcksstugan, cirka 10 km över fjället.

Enkel utrustning för självhushåll. Vatten hämtas ute. Utedass. Ingen elektricitet. Husdjur är OK.

Strax intill ligger övernattningsstugan Tangsjöstugan, med 12 bäddar. Till Altarringen är det 2 km vandring.

Bokas via Länsstyrelsens telefon 010-225 03 74. (Kl. 9-16, vardagar)

Hela stugan 500:-/dygn eller 3000 :-/vecka.

Övernattningsstugor

Från söder till norr:
Björnholmsstugan
, 12 bäddar
Tangåstugan, 3 bäddar
Tangsjöstugan, 12 bäddar
Bergådalstugan, 3 bäddar
Rösjöstugan, 6 bäddar. (110 :-/bädd, betalas till stugvärd Rösjöstugorna)

Övernattningsstugorna kostar 100 kronor per person och natt och går inte att boka (Förutom Rösjöstugan som kostar 110 kr/natt som ska betalas till stugvärden). Övernattningsstugorna är öppna året runt. Betala med bankgiroblankett som finns i stugorna eller inne på naturum, kontant eller med kort. Skriv ner hur många nätter du har bott, hur många som sov där och vilken stuga det var.

Om du glömt att ta en bankgiroblankett, eller kommer tillbaka från din vandring då naturum är stängt, kan du betala till bankgiro: 5050-5858.

Rastskydd

Rastskydden är inte till för övernattning. I Fulufjället finns rastskydden Björbäcksstugan, Njupeskärstugan, Brottbäcksstugan, Harrsjöstugan, Rösjöstugan, Lorthånkojan, Särnmansstugan, Klordalenkåtan, Risdalenkåtan, Göljåstugan, och en stuga vid Morbäckssätern.

Vindskydd

Vindskydden är av slogbodstyp med vedförråd och eldstad. Tre stycken finns strax väster om Brottbäcksstugan, ett längs leden vid Göljåns dalgång och ett på leden mot Rösjöarna från naturum.

Hela året