Färnebofjärdens nationalpark

Fira Nationalparkernas dag 25/5

Kom och fira Nationalparkernas Dag med oss lördag 25/5!

Lördag 25 maj kl. 11-15 finns vi på plats vid nationalparkens huvudentré på Mattön, ca 2,5 km sydost om Gysinge. Där kan du gå tipspromenad, håva efter småkryp i älven samt delta på guidad tur (kl.11 och 12) i nationalparken. Dessa aktiviteter är gratis. Vi har en brasa igång vid ett av vindskydden, så ta gärna med dig något att grilla. Vi bjuder på kaffe, saft och kaka!

Även några av våra samarbetspartners anordnar aktiviteter i eller kring nationalparken denna dag. Samtliga aktiviteter, förutom Växt- och mindfulnessvandringarna, är belagda med deltagaravgift, och föranmälan behövs till några av aktiviteterna:
- Gäddjakten, kl. 5.30-10.30. Äventyrsservice.
- Drop in-uthyrning av kajaker, kl. 10-15.30. Multiadventures Sweden.
- Korta älvturen, kl. 11-11.50 och 12.30-13.20. Äventyrsservice.
- Kajakpaddling med guide, kl. 11-12 och 14-15. Multiadventures Sweden.
- Växt- och mindfulnessvandring, kl 12 och 14, på Granön, 300 m söder om naturum. Max 16 deltagare per tur. Först till kvarn. Ingen anmälan. Gratis. Med Maria Karlsson i arrangemang av biosfärområdet.
- Bäverspaning, kl. 21-22.45. Multiadventures Sweden.
Mer info om dessa aktiviteter kommer inom kort här under Nyheter.

Idag firar vi även Nationella Biosfärdagen! Utanför naturum får du veta mer om biosfärområdet Älvlandskapet Nedre Dalälven, och träffa biosfärambassadörer. Biosfärområdet anordnar också växt- och mindfulnessvandringar på Granön idag (se ovan). Gratis och ingen föranmälan, bara att haka på!

Naturum har öppet som vanligt kl. 11-16.

Varmt välkomna!