Fulufjällets nationalpark

NYHETER

20 juli 2018

Eldningsförbud! Fire ban!

Just nu råder eldningsförbud i Fulufjällets nationalpark. Om du behöver använda stormkök, gör det inne i någon av våra stugor och ställ ditt kök ovanpå kaminen. You are not allowed to make fires in Fulufjället national park right nu. If you wish to use an outdoor kitchen, use them inside our cabins and Place them on top of the stove.

28 maj 2018

Fulufjället

Del av leden till Njupeskär avstängd

Nu river vi den första delen av den norra leden till Njupeskär för att lägga ny spång. Leden är därför avstängd. Kom gärna in på naturum, maila eller ring om du har frågor. Detta gäller fr o m 27 maj. Vi återkommer när leden är öppen igen.

22 mars 2018

Påsk 2018 på Fulufjället

Välkomna att fira påsk på Fulufjället 2018! Vi har många aktiviteter i naturum och massor av snö, men tänk på LAVINFARAN i branterna.

7 mars 2018

5 frågor till Tommy Lönnebacke vid Rösjöstugorna

Tommy Lönnebacke har tagit över driften av Rösjöstugorna uppe på Fulufjället. Här finns totalt 32 bäddar, tältplatser samt båt- och kanotuthyrning och en fin bastu. Just idag håller Tommy på att köra ut ved för att täcka årets behov.

22 februari 2018

Ny stugvärd vid Rösjöstugorna

Nu har Rösjöstugorna uppe på Fulufjället fått en ny arrendator och stugvärd. Efter 16 år som stugvärd lämnar Don McGillicuddy över till Tommy Lönnebacke från Dala-Floda.

8 januari 2018

Uppdaterad folder om Fulufjället

Nu har vi uppdaterat foldern om Fulufjället. Den nya tillgängligjorda stigen är med, och hjälptelefonerna är på rätt plats på kartan.

28 december 2017

Lavinfara!

Det har kommit mycket snö de senaste dagarna så nu är det stor risk för laviner.

6 december 2017

Toaletter avstängda!

På grund av att dörrarna till toaletterna i vårt servicehus vid naturum inte stängts ordentligt har vattnet frusit och vi har därför stängt av vattnet och låst hela byggnaden.

11 september 2017

Vi söker entreprenör till Rösjöstugorna

Efter 15 år vid Rösjöstugorna i Fulufjällets nationalpark söker sig vår nuvarande stugvärd mot nya utmaningar. Nu söker vi efter en ny entreprenör som både kan vara stugvärd och fortsätta arbetet med att utveckla naturturismen i parken. Tillträde februari 2018.

7 juli 2017

Ledarbeten

Vi jobbar med att förbättra våra leder hela sommaren, men tillfälliga skyltar visar dig alternativ vägar.

7 juni 2017

Hjälptelefoner flyttade

I vinter har polisen flyttat två av tre hjälptelefoner på Fulufjället. Alltså stämmer inte den information som finns i länsstyrelsens folder om Fulufjället, eller på gamla versioner av lantmäteriets Fjällkarta.

23 februari 2017

Lilla Tangsjöstugan - ny uthyrningsstuga

Nu går det att hyra Lilla Tangsjöstugan i nationalparkens centrala del. Det är en uthyrningsstuga, och hela huset hyrs ut per natt eller veckovis. Stugan ligger mycket vackert vid Tangsjön och har ett minst sagt ogenerat läge.

2 februari 2017

Fjällsäkerhetsappen

För en tryggare fjälltur - ladda ner Fjällsäkerhetsappen! Här kan du bland annat lämna färdmeddelande och se fjällkartan.