Sök
Fulufjällets nationalpark

NYHETER

17 maj 2019

Fulufjället

Våren har nått Fulufjället

Njupeskärsentrén i Fulufjället har töat fram och Länsstyrelsens Dalarnas fjällförvaltning vårstädar.

30 april 2019

Fulufjället

Skoterlederna avstängda

Från och med i dag, tisdag 30 april, är det avstängt för skotertrafik på följande ställen: 🚫 Leden från Brottbäcksstugan upp till Rösjöstugorna 🚫 Leden från Gördalen upp till Harrsjöarna

3 december 2018

Fulufjället

Gemensam film om hela Fulufjället

Fulufjället är gränslöst. På fjället möts Sverige och Norge och blir till ett stort sammanhängande skyddat område för djur och natur. Nu finns en kortfilm om Fulufjällets båda nationalparker.

13 november 2018

Fulufjället

Njupeskärsleden färdigrenoverad

Under sommaren har ett stort arbete pågått med att rusta upp leden mot Njupeskärsfallet och göra området mer tillgängligt. Nu är alla leder öppna, men mindre justeringar och arbeten pågår fortfarande. Det går att åka med t.ex. rullstol ända fram till Njupeskärsstugan och få en fin utsikt över vattenfallet. Bitvis är det brant, så ledsagare behövs.

18 oktober 2018

Fulufjället

Nyrenoverad led mot Njupeskär snart klar

Renoveringen av rundslingan mot vattenfallet Njupeskär är snart avslutad. En anslutande ramp från leden som går förbi Njupeskärstugan är på plats. Förhoppningsvis är den trapp som knyter ihop slingan blir klar någon gång i november.

12 oktober 2018

Fulufjället

Fulufjällskonferensen

Missa inte årets Fulufjällskonferens. I år håller vi till i Trysil, 6-7 november lunch till lunch.

7 mars 2018

Fulufjället

5 frågor till Tommy Lönnebacke vid Rösjöstugorna

Tommy Lönnebacke har tagit över driften av Rösjöstugorna uppe på Fulufjället. Här finns totalt 32 bäddar, tältplatser samt båt- och kanotuthyrning och en fin bastu. Just idag håller Tommy på att köra ut ved för att täcka årets behov.

22 februari 2018

Fulufjället

Ny stugvärd vid Rösjöstugorna

Nu har Rösjöstugorna uppe på Fulufjället fått en ny arrendator och stugvärd. Efter 16 år som stugvärd lämnar Don McGillicuddy över till Tommy Lönnebacke från Dala-Floda.

8 januari 2018

Fulufjället

Uppdaterad folder om Fulufjället

Nu har vi uppdaterat foldern om Fulufjället. Den nya tillgängliggjorda stigen är med, och hjälptelefonerna är på rätt plats på kartan.

28 december 2017

Fulufjället

Lavinfara!

Det har kommit mycket snö de senaste dagarna så nu är det stor risk för laviner.

7 juni 2017

Fulufjället

Hjälptelefoner flyttade

I vinter har polisen flyttat två av tre hjälptelefoner på Fulufjället. Alltså stämmer inte den information som finns i länsstyrelsens folder om Fulufjället, eller på gamla versioner av lantmäteriets Fjällkarta.

23 februari 2017

Fulufjället

Lilla Tangsjöstugan - ny uthyrningsstuga

Nu går det att hyra Lilla Tangsjöstugan i nationalparkens centrala del. Det är en uthyrningsstuga, och hela huset hyrs ut per natt eller veckovis. Stugan ligger mycket vackert vid Tangsjön och har ett minst sagt ogenerat läge.

2 februari 2017

Fulufjället

Fjällsäkerhetsappen

För en tryggare fjälltur - ladda ner Fjällsäkerhetsappen! Här kan du bland annat lämna färdmeddelande och se fjällkartan.