Sök
Tyresta nationalpark
Mellan trädstammarna ser man spången som leder fram till en informationstavla på urskogsstigen.

Vandringar

Ett bra sätt att uppleva nationalparkens och naturreservatets natur är att följa någon av de markerade leder som finns i området (totalt 55 km).

Om upplevelsen

Längs lederna finns flera eldplatser med ved, några dessutom med vindskydd.

Här finns slingor som passar den promenerande familjen, medan andra ställer litet högre krav på ansträngning och därför passar dem med skogsvana.

Många av lederna och slingorna korsar eller löper i varandra vilket gör att man kan kombinera efter intresse, tid och ork.

Under vintern finns även preparerade skidspår när snöläget så tillåter.

Barnvagnsslingan

En 5 km rundslinga där både barnvagnar och rullstolar kan köras. Längs slingan kan du ringa naturen och höra mer i din mobil om den plats du står på. Slingan går förbi Bylsjön, med sin fina rastplats.

Långsjön

Fin skogsjö, präglad av det humusrika, bruna men klara skogsvattnet. Det är en vattenfylld del av en av områdets många sprickdalar. Härifrån har du kontakt med den nordligaste delen av 1999 års brandområde. Fina badklippor.

Fornborgen vid Stensjön

Vidunderlig utsikt över områdets största och djupaste sjö, delvis omgiven av brandområdet från 1999.

Lanans vindskydd

En avskild men lättillgänglig liten pärla med vindskydd och eldplats alldeles vid vattnet. Intill finns en fin bäckravin där det vintertid ofta syns strömstare. Sommarkvällar kan ljuset vara rent magiskt, silat genom al och hassellöv.

Tid

Hela året

×