Webbplatsen använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor!

Läs mer
Fulufjällets nationalpark
En träspång bredvid myr och skog.

Välkommen

Här hittar du information om när det är bra att besöka nationalparken, vilka tider naturum och Njupeskärsserveringen är öppen och annat som kan vara bra att tänka på. Hör gärna av dig om du har några frågor.

Alla entréer kan du besöka i lågskor. Ska du ut på någon annan led än Njupeskärsslingan rekommenderas gummistövlar eller vattentåliga högskaftade vandringskängor.

Med armstyrka och lite jädrar anamma kan man nu ta sig upp till Njupeskärstugan med rullstol/barnvagn/rullator. Det är en grusad led med branta backar, men rötter och stenar är undanröjda. 

En led vid Njupeskärsentrén är tillgänglig med vagn och rullstol, en rundslinga på ca 1,5km. Kom och prova!

Har du frågor kring våra leder, vill göra en dagstur eller vill ha tips på en längre vandring - kom in på naturum och prata med vår kunniga personal. Utanför öppettider går det bra att ringa eller maila. Vi skickar gärna vår vandringskarta till dig, så att du kan börja planera ditt besök i Fulufjällets nationalpark, redan hemma i soffan.

Sommartid kan det i perioder vara mycket mygg, så kom ihåg myggmedel.

Folder

Foldern om Fulufjällets nationalparker - från gammelskog till fjällhed handlar om hela fjället på båda sidor gränsen och har en gemensam karta. Foldern är utformad efter den nya svenska nationalparksprofilen och ingår i projektet Gränsöverskridande besöksförvaltning för Fulufjällets nationalparker.

Väder

För att vara säker på att du har rätt kläder efter väder kan det vara bra att hålla koll på det aktuella väderläget i området.

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, Twitter och via mail.