Webbplatsen använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor!

Läs mer
Gotska Sandöns nationalpark
Hyddan vid lägerplatsen på Gotska Sandöns nationalpark.

Övernattning

På Gotska Sandön finns ett varierande utbud av boende. Alla som åker med Sandöbåten bokar sitt boende i samband med bokning av båtresan

Kommer du med egen båt och vill övernatta på ön kan du välja mellan att ta med eget tält och tälta på Lägerplatsen eller vid Nymans på södra delen av ön. Det finns ett vandrarhem med tre-och fyrbäddsrum. Runt Lägerplatsen finns stugor med två-, tre- eller fyrbäddsrum. I Fyrbyn kan man hyra gamla fyrvaktarbostäder. Kontakta besöksvärdarna när du är på plats. 

Standarden, med undantag för husen i Fyrbyn, är enkel med gemensamt torrdass. För tältare och vandrarhemsgäster finns ett kokhus för matlagning och disk. 

I kök och kokhus på Lägerplatsen finns kastruller, stekpannor, porslin, glas, muggar och bestick. Diskmedel finns tillhands liksom hushållspapper. Det finns fyra Webergrillar för kol/briketter på Lägerplatsen, kol/briketter tar man med själv. Det finns eltändare till grillarna. 

I samtliga boenden (inklusive hyrtälten)finns kuddar och täcken. Lakan och örngott tar du med själv. Har du sovsäck istället för lakan, kom ihåg att ta med örngott och gärna ett underlagan att ha mellan sovsäck och madrass. 

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, Twitter och via mail.