Webbplatsen använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor!

Läs mer
Kosterhavets nationalpark
Tre personer som promenerar på Nordkoster.

Vandringar

På både Nord- och Sydkoster finns markerade vandringsleder.

Om upplevelsen

Lederna för dig genom dunkla tallskogar och lövdungar, över ljunghedar, kala klipphällar och ner till fuktiga strandängar. Det varierade landskapet skapar förutsättningar för ett rikt växt- och djurliv.

Rossö

Stränderna på västra Rossö och halvön Kockholmen når du enkelt med bil eller cykel. Här kan man gå bland knotiga tallar, betade gräsmarker och sand- och klippstränder där man bland annat hittar den sällsynta ostronörten. Geologin är intressant med en berggrund av framför allt granit som på Kockholmen är genomskuren av en bred rombporfyr-gång.

Saltö

Terrängen på Saltö är kuperad med berg och dalgångar. Men det finns gott om lättrampade stigar som löper kors och tvärs över ön. Här kan man vandra omkring i allt ifrån rakstammig tallskog och sandstränder till väderutsatta berghällar och klapperstensfält.

Ursholmen

Ursholmen med sin fyrplats är Kosterhavets utpost i väster. Följ stigen från hamnen upp till fyrtornen. Vid klart väder kan man ana Väderöarna långt i söder. Ursholmen nås endast med båt, antingen egen eller charterbåt från Strömstad. 

Är du intresserad av att hyra någon av husen på Ursholmen läs mer här

Tid

Hela året

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, Twitter och via mail.