Skuleskogens nationalpark
Två personer vandrar över klipphällar med fin utsikt.

Skuleskogens nationalpark

Ett vilt och vackert stycke av Höga Kusten

I Skuleskogens nationalpark möts du av storslagna utsikter, branta berg, vackra insjöar, gamla granskogar och många sandstränder. Här finns spännande geologiska fenomen som visar hur har Höga kusten har rest sig ur havet och landet har formats av landhöjningen. I nationalparken finns flera mil av vandringsleder och många rastplatser, tältplatser och öppna övernattningsstugor.

Om Skuleskogens nationalpark

Aktuellt i Skuleskogens nationalpark

Omdragning av leden vid Slåttdalsskrevan

01 september 2023

Länsstyrelsen Västernorrland har etablerat en ny sträckning av Höga Kustenleden som tar vandraren mellan Slåttdalsskrevans södra och norra del över Slåttdalsberget. Den tidigare ledsträckningen genom Slåttdalsskrevan har efter nya undersökningar inte bedömts vara tillräckligt säker för att leda besökare denna väg. Den nya leden erbjuder inte bara trygg och säker vandring , utan öppnar också upp en väldigt trevlig och spektakulär del av berget, som inte så många har upplevt tidigare.

Vintern är här!

15 november 2023

Vintern är här i nationalparken och det har redan kommit ganska mycket snö. Ska du besöka Skuleskogen i vinter tänk på att endast entré Syd och Väst kommer hållas öppna med snöröjning. Mer information om att besöka nationalparken på vintern hittar du under fliken Vinter under Besöksinformation.

Besöksinformation

Här kan du läsa om allt du behöver veta inför ett besök i Skuleskogens nationalpark. När det är bäst att besöka nationalparken, hur du hittar hit och om vilka regler som gäller i området.

Upplevelser i Skuleskogens nationalpark

I Skuleskogens nationalpark kan du vandra och uppleva mäktiga vyer från Slåttdalsberget, utforska Slåttdalsskrevan, ta ett dopp vid sandstranden vid Kälsviken och mycket mer!

Fler upplevelser i Skuleskogens nationalpark

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.