Björnlandets nationalpark

NYHETER

18 februari 2020

Guidningar 2020

Under 2020 ordnar vi flera guidade turer i nationalparken. Alla aktiviteter är gratis. Du behöver själv ordna transport. Viss samåkning kan arrangeras via Tomas Staafjord. Välkommen!

14 februari 2019

Guidningar 2019

Under 2019 ordnar vi flera guidade turer i nationalparken. Alla aktiviteter är gratis. Du behöver själv ordna transport. Välkommen!

6 december 2017

Skötselplanen för Björnlandets nationalpark

Nu finns den nya skötselplanen tillgänglig på Naturvårdsverkets hemsida.

11 juni 2017

Björnlandet

Stor folkfest när Björnlandets utvidgade nationalpark invigdes

Det bjöds på lunch, musik och guidningar i strålande väder. Drygt 500 personer kom till invigningen av nationalparken som nu är dubbelt så stor och mer tillgänglig för besökare.

7 juni 2017

Invigning av Björnlandets utvidgade nationalpark

Björnlandets nationalpark har blivit dubbelt så stor och mer tillgänglig för besökare. Det firar vi med en storslagen invigning lördag 10 juni.

4 januari 2017

Ny karta för Björnlandets nationalpark

Tillgängligheten i nationalparken förbättras ytterligare med bra karta på leder och kojor.

Svärmorskojan, en trästuga ligger intill en barrskog.

29 september 2016

Svärmorskojan klar

Sedan i juli är Svärmorskojan färdig att bo i. Välkommen till en mycket vacker plats i nationalparken.

22 april 2016

Nationalparkernas dag 2016

Söndagen den 22 maj ordnar Länsstyrelsen Västerbotten en guidad tur i Björnlandets nationalpark.