Färnebofjärdens nationalpark

Föreläsning Vandra Gästrikeleden och Upplandsleden

Välkommen till en föreläsning med Gunnika Isaksson-Lutteman, författare till guideböckerna Vandra Gästrikeleden och Vandra Upplandsleden.

Om upplevelsen

Gunnika berättar om Gästrikeleden och Upplandsleden, hur lederna är att vandra och hur hennes populära guideböcker kom till.
Under kvällen får du ta del av vandringstips, upptäckarlusta och inspirerande bilder.
Hennes böcker kan du köpa på plats.

Fri entré, men anmälan enligt nedan krävs.

Även Jennie Wahlborg, friluftssamordnare i Gävleborg kommer kort att berätta om bl.a. ett nationellt projekt där man märker upp leder i syfte att öka tillgängligheten. Genom Magnus Pamp från Nedre Dalälvens Intresseförening kommer du att kort få ta del av vad ett biosfärområde är och vad som pågår i detta.

ANMÄLAN!
Antalet platser är begränsat. Mejla eller ring in din anmälan till magnus@nedredalalven.se / 070 420 44 44. Ange namn, ort och telefon/mejl. Vi kan inte ta emot din anmälan dig via Facebook/Messenger.

Föreläsningen är en del av evenemang under paraplyet Friluftsliv i Biosfären arrangerade av Biosfärområde Älvlandskapet Nedre Dalälven. Medarrangör Färnebofjärdens nationalpark.

Både Gästrikeleden och Upplandsleden går delvis i Biosfärområde Älvlandskapet Nedre Dalälven. Biosfärområdet  sträcker sig från Säter längs älven till mynningen i Älvkarleby och omfattar helt kommunerna Säter, Hedemora, Avesta, Sala, Heby, Tierp och Älvkarleby, samt socknarna Österfärnebo och Hedesunda i Sandvikens kommun respektive Gävle kommun. Läs om biosfärområdet på www.nedredalalven.se

Ons 2/10 kl. 18.30-20.00

Naturums hörsal vid Café Udden, Gysinge