Fulufjällets nationalpark

NYHETER

18 oktober 2018

Fulufjället

Nyrenoverad led mot Njupeskär snart klar

Renoveringen av rundslingan mot vattenfallet Njupeskär är snart avslutad. En anslutande ramp från leden som går förbi Njupeskärstugan är på plats. Förhoppningsvis är den trapp som knyter ihop slingan blir klar någon gång i november.

12 oktober 2018

Fulufjällskonferensen

Missa inte årets Fulufjällskonferens. I år håller vi till i Trysil, 6-7 november lunch till lunch.

7 mars 2018

5 frågor till Tommy Lönnebacke vid Rösjöstugorna

Tommy Lönnebacke har tagit över driften av Rösjöstugorna uppe på Fulufjället. Här finns totalt 32 bäddar, tältplatser samt båt- och kanotuthyrning och en fin bastu. Just idag håller Tommy på att köra ut ved för att täcka årets behov.

22 februari 2018

Ny stugvärd vid Rösjöstugorna

Nu har Rösjöstugorna uppe på Fulufjället fått en ny arrendator och stugvärd. Efter 16 år som stugvärd lämnar Don McGillicuddy över till Tommy Lönnebacke från Dala-Floda.

8 januari 2018

Uppdaterad folder om Fulufjället

Nu har vi uppdaterat foldern om Fulufjället. Den nya tillgängligjorda stigen är med, och hjälptelefonerna är på rätt plats på kartan.

28 december 2017

Lavinfara!

Det har kommit mycket snö de senaste dagarna så nu är det stor risk för laviner.

7 juni 2017

Hjälptelefoner flyttade

I vinter har polisen flyttat två av tre hjälptelefoner på Fulufjället. Alltså stämmer inte den information som finns i länsstyrelsens folder om Fulufjället, eller på gamla versioner av lantmäteriets Fjällkarta.

23 februari 2017

Lilla Tangsjöstugan - ny uthyrningsstuga

Nu går det att hyra Lilla Tangsjöstugan i nationalparkens centrala del. Det är en uthyrningsstuga, och hela huset hyrs ut per natt eller veckovis. Stugan ligger mycket vackert vid Tangsjön och har ett minst sagt ogenerat läge.

2 februari 2017

Fjällsäkerhetsappen

För en tryggare fjälltur - ladda ner Fjällsäkerhetsappen! Här kan du bland annat lämna färdmeddelande och se fjällkartan.