Till innehåll på sidan Sök
Fulufjällets nationalpark

Njupeskärsleden färdigrenoverad

Under sommaren har ett stort arbete pågått med att rusta upp leden mot Njupeskärsfallet och göra området mer tillgängligt. Nu är alla leder öppna, men mindre justeringar och arbeten pågår fortfarande. Det går att åka med t.ex. rullstol ända fram till Njupeskärsstugan och få en fin utsikt över vattenfallet. Bitvis är det brant, så ledsagare behövs.

 Längs leden till Njupeskärsstugan finns det inte längre några hinder i form av stenar eller trappor, det är dock fortfarande mycket brant. En enklare slinga för hjulburna och fotburna finns närmare entrén med utsikt över fjäll och skog.

För att komma fram till fallet finns en ny trappa ned i ravinen. Sedan tidigare finns en kortare tillgänglighetsanpassad led från naturum och runt myren. Den slingan har också branta partier där det kan behövas hjälp för att komma fram med rullstol. Halvvägs finns också en rastplats med grill.

Ny vägvisning är också på gång. Den korta leden kommer att heta Lavskrikeleden och är 1,7 km. Njupeskärsleden, fram till fallet och tillbaka, är 3,9 km. Fallet runt, som går ovanför vattenfallet upp på platån, kommer att kallas Jaktfalksleden och är 5,5 km. Välkomna!!

Arbetet har delvis finansierats via Fulufjällsprojektet med EU-medel från Interreg Sverige-Norge.

Tre personer hoppar på ett trädäck format som en stjärna.

Trädäck i skog.

Trädäck i skog.

Rastplatser i trä.