Till innehåll på sidan Sök
Fulufjällets nationalpark
Rosa skymning över spegelblankt vatten.

Nu ska vi kalka sjöar - Brottbäcksparkeringen stängs vecka 36

Parkeringen vid Brottbäcken är stängd vecka 36, 31/8-4/9. Då behövs parkeringen som helikopterlandningsplats när sjöarna på Fulufjället ska kalkas. Vi hänvisar våra besökare till den nedre parkeringen längs Brottbäcksvägen.

Respektera avspärrningen då du kan riskera stenskott på bilen när helikoptern går ner för lastning.

Länsstyrelsen Dalarna kalkar årligen ett antal sjöar på Fulufjället. Kalkningen har pågått sedan slutet av 1970-talet då vattenprover visade att området var kraftigt påverkat av försurande ämnen. Situationen har blivit bättre, men kalkning kommer att krävas i området under lång tid framöver. Försurningssituationen följs upp kontinuerligt med provfiske och vattenprovtagningar.