Fulufjällets nationalpark

Vi söker entreprenör till Rösjöstugorna

Efter 15 år vid Rösjöstugorna i Fulufjällets nationalpark söker sig vår nuvarande stugvärd mot nya utmaningar. Nu söker vi efter en ny entreprenör som både kan vara stugvärd och fortsätta arbetet med att utveckla naturturismen i parken. Tillträde februari 2018.

Rösjöstugorna ligger uppe på fjället 3,5 kilometer vandring från parkeringen vid naturum. Förutom helikopter finns det inget annat sätt att ta sig dit än att gå på sommaren. På vintern går skoterled förbi och det finns markerade skidleder.

Här finns fem uthyrningsstugor med totalt 32 bäddar. Stugorna har gasolkök, vedkamin, köksutrustning samt sängar med madrass, filt och kudde. Vid Rösjöarna finns också båtuthyrning och en bastu. Stugorna vid Harrsjön ingår också. Här finns en stuga med fyra bäddar, samt båtar och båthus. Hit är det tre kilometer från Rösjöarna.

Fisket bra. Det är inte ovanligt med röding upp till tre kilo. I Harrsjöarna finns både röding och öring. Vi vill gärna se att uthyrningsverksamheten kompletteras med till exempel guidningar eller paketresor med boende, mat och aktiviteter.

I avtalet ingår bland annat att vara stugvärd på plats under stora delar av året. Om du som stugvärd inte är på plats bör anläggningen ändå kunna vara bokningsbar året runt.

Läs mer och se bilder här. Länk till upphandlingssidorna finns i artikeln.