Hamra nationalpark
Kvinna står på utsiktsplats i trä och tittar ut över myr och sjö.

Gammal skog - guidad vandring 15 juli

Upplev Hamra nationalpark under Loosveckan, måndagen den 15 juli kl 10. Då guidar biologen Jonas Lundin dig i den fina naturen i den gamla delen av Hamra nationalpark. Temat för vandringen är gammal skog. Då kommer vi bland annat att titta närmare på död ved och arter som trivs i den här miljön.

Du får också veta mer om dikningarna vid Svansjön. Det är ett exempel på att vad som är värdefullt förändras med tiden.

Samling vid huvudentrén. Vandringen tar 2-3 timmar. Ta med dig matsäck och sittunderlag. I samarbete med Loosgruvan.

Tillgänglig trätrottoar
Har du en barnvagn, rollator eller rullstol? Då kan du ta dig fram på trätrottoaren kring Huvudentrén. Underlaget är jämnt. Vid huvudentrén finns en tillgänglig torrtoalett.

Hitta hit
Hamra nationalpark ligger i Ljusdals kommun i Gävleborgs län. Du når nationalparken från Europaväg E45 mellan Sveg och Orsa via en avtagsväg österut från Fågelsjö. Följ vägvisningsskyltar och efter cirka 5 kilometer är du framme.

Kontakt:
Rie Stagegaard,