Till innehåll på sidan Sök
Hamra nationalpark

Nationalparkernas dag söndag 24 maj

Vi firar att Hamra nationalpark bildades för 111 år sedan med guidade vandringar. Guidningarna under dagen är gratis och pågår från kl 10-14. Utgår från huvudentrén. Ta med dig matsäck. I och med de rådande läget kan vi endast erbjuda ett begränsat antal deltagare.

Vi erbjuder två olika guidningar:

1. Urskogslingan, 2 km, vi tar dig rakt in i urskogen, med den spretiga horisonten, de grova gammelträden, de ihåliga silverfurorna och den speciella djur- och växtvärlden. De första 500 metrarna till utsiktsplatsen vid Svansjön är tillgänglighetsanpassad med en bred träspång.

2. Myrslingan, 2,5 km. Här får du vandra längs en slinga över den öppna myrmarken. Två-plank spång finns där marken är som blötast. Vi besöker också ett skogsområde som brann år 2009, vilket lockade många nya insektsarter.

Turerna tar ca 1 tim, är gratis och äger rum i området kring nationalparkens huvudentré. Söndag 24/5 mellan kl 10-14. Kläder efter väder. Kängor eller stövlar rekommenderas.

kl 10-11 Guidning i urskogen
kl 11-12 Guidning på myren
kl 12-13 Guidning i urskogen
kl 13-14 Guidning på myren

Anmälan till guidningar

Begränsat antal platser, föranmälan senast torsdag 21/5 till farnebofjarden@lansstyrelsen.se eller 010-225 15 16. Observera att du alltså inte blir anmäld genom att välja Kommer/Intresserad här på facebook.

Följer folkhälsomyndighetens rekommendationer

Vi ber er följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att stanna hemma om ni har symptom eller tillhör en riskgrupp, samt att hålla avstånd till varandra. Vi har nu mindre grupper vid våra aktiviteter för att kunna hålla avstånd till varandra.Aktiviteten kan komma att ställas in med kort varsel om restriktionerna ändras.

Varmt välkommen!