Hamra nationalpark

Program för Hamra nationalpark 2019

Upplev naturen i Hamras nationalpark hela året. Här kan du åka skidor på myrarna eller vandra längs med orörda urskogar och vattendrag. För matpausen finns det grillplatser och tillgång till ved.

SKID- och HUNDSPANNSDAG - söndag 10 mars Söndagen 10 mars kl 10-14 är det dags för den populära skiddagen. Ingen anmälan eller startkostnad för skidåkning. Du kan också prova på hundspannsåkning i det vackra vinterlandskapet. Hundspann 50 kr/barn, 100 kr/vuxen. Start och mål vid huvudentrén. Fika finns att köpa. I samarbete med Hamra Gymnastik och Idrottsförening och Sweden Husky Tours.

NATIONALPARKERNAS DAG - fredagen 24 maj Varmt välkommen till Hamra nationalpark mellan kl. 14-16, fredagen den 24 maj. Elever från Loos skola står längs med en slinga och berättar om olika teman kring parken. Turerna utgår från huvudentrén, där också kaffe och kaka serveras. I samarbete med Loos skola

MIDNATTSVANDRING - torsdagen 20 juni Natten mot midsommarafton, torsdagen 20 juni, är det dags för den populära nattvandringen genom Hamra nationalpark. Samling vid Myr-, eller Svartåentrén kl 20. Tre sträckor från drygt 10 km till 1,5 km med guide. Vandringarna sker i obanad terräng så stövlar eller kängor behövs. Ta med dig matsäck. Vid mål finns något att grilla, lite fika och ett diplom. Du får hjälp med återtransport till din bil. I samarbete med Loos Byaråd.

GUIDAD TEMAVANDRING - måndagen 15 juli Under Loosveckan, måndagen den 15 juli kl 10, guidar biologen Jonas Lundin i nationalparken. Samling vid huvudentrén. Vandringen tar 2-3 timmar. Ta med dig matsäck och sittunderlag. I samarbete med Loosgruvan.

STORYTELLING - lördagen 7 september Lördagen den 7 september kl 19 får du, vid den sprakande elden, lyssna på Viktor och Robert från den populära poddserien ”Historier från Hälsingland”. Samling vid huvudentréen. Ta med dig varma kläder, matsäck, stol och ficklampa

Håll utkik- informationen uppdateras på: www.sverigesnationalparker.se och Länsstyrelsens Facebook eller kontakta Anna Kjellander 010-225 13 32.

Alla aktiviteter är gratis(förutom hundspann)!