Till innehåll på sidan Sök
Kosterhavets nationalpark

Naturum Kosterhavet öppnar igen

Med start den 15 maj kommer naturum Kosterhavet att öppna igen.

Naturum Kosterhavet kommer att ha öppet fredag-söndag kl. 11-15. Detta gäller förhoppningsvis fram till midsommar. Därefter kommer det vara öppet som vanligt varje dag hela sommaren, men beroende på utvecklingen med coronapandemin kan beslutet ändras.

-Vi väljer att vara mer försiktiga och ha öppet färre dagar, säger Örjan Karlsson, föreståndare för naturum Kosterhavet. Vi följer råden från Folkhälsomyndigheten och utvecklingen noga. Bland annat kommer antalet besökare inne på naturum att begränsas och vi har ändrat våra städrutiner. Samtidigt vill vi kunna ge människor en möjlighet att hitta ut i naturen och ta del av våren i den mån det är möjligt.

Kosterhavets nationalpark och omgivande naturreservat är öppna för besök som vanligt. Tänk på att hålla avstånd till varandra i naturen.

Under coronapandemin har naturum Kosterhavet också börjat lägga upp fler tips på vad som finns att upptäcka ute i naturen, på Facebook och Instagram.