Färnebofjärdens nationalpark

NYHETER

11 oktober 2017

Vedtillgång under vintern

Tips till grupper som vistas i Färnebofjärdens nationalpark under lågsäsong, okt-apr: Hör med förvaltningen hur tillgången på ved ser ut vid de eldplatser du tänkt besöka, innan du åker ut. Allt för att få en så underbar vistelse som möjligt! Förvaltningen ombesörjer utkörning av ved hela året men i begränsad omfattning under vinterhalvåret.

26 januari 2018

Färnebofjärden

Samverkansutbildning för aktörer vid Färnebofjärdens nationalpark

Nu har vi haft det första utbildningstillfället för entreprenörer i Färnebofjärdens nationalpark! Vår nya samverkanspartner har härmed rätt att nyttja samverkanslogga och marknadsföringskanaler via Färnebofjärden.

13 februari 2018

Färnebofjärden

Vinnarna i fototävlingen utsedda!

Tack för att ni röstat på era favoritbilder i vår fototävling Nationalparken i bilder 2017! Nu har vi tre vinnare! 1a plats: Susanne Sköldås, 2a plats: Andreas Petersson och 3e plats: Gustav Wikström Stort grattis till er! I år blev det alltså Tinäsområdes trollskog som tog hem vinsten. Andra priset knep en pigg utter, och på tredje plats hamnade en stämningsfull vy från Lisslen. Dessa bilder trycks upp som canvastavlor som kommer att pryda naturum under maj, och därefter skickas som vinster till vinnarna. Bland er som röstat har vi dragit tre vinnare som vinner varsin bok. Dessa personer är Eva Hedström, Henrik Waern och Curt Holzinger. Stort grattis till er också! Vi vill återigen tacka er alla som medverkat i vår tävling!

21 mars 2018

Händer i april

Vi inleder april med Påsklovskul i naturum, 30/3-8/4! Kom och pyssla påskharar, gå tipspromenad och testa vår påskjakt! Onsdag 4e april får vi ta del av resultaten från de senaste undersökningarna av laxfiskar i Dalälven. Lördag 21a april visar vi att nedskräpning inte är ok, och går tillsammans ut och plockar skräp i omkring Gysinge. Lördag 28e april kan du följa med ut på en morgonvandring för att lyssna till vårfåglarnas konsert när den är som bäst. Vi avslutar april med en Ormsafari, sön 29e april! Tillsammans med en kräldjursexpert går vi ut i nationalparken och letar efter ormar, ödlor och grodor. Läs mer om aprilaktiviteterna i programmet nedan. Vill du få våra månadsprogram till din mail? Skicka ett mail till jessica.berg@lansstyrelsen.se och skriv Månadsprogram i ämnesraden, så lägger vi till dig i vår maillista! Varmt välkomna!