Färnebofjärdens nationalpark

NYHETER

25 juni 2018

Händer i juli & augusti

Varmt välkomna att delta på de aktiviteter vi erbjuder i juli och augusti!

25 juni 2018

Eldningsförbudet upphävt

24 juni 2018

Hitta Vilse lör 30/6 kl. 13-15

Välkomna till en familjeaktivitet där vi lär oss vad man kan göra om man gått vilse för att klara sig bättre och snabbare bli hittad.

11 juni 2018

Tipsvinnare i maj

Tack till alla som deltog i våra två tipspromenader i maj!

4 juni 2018

Tillträdesförbudsområden 2018

1 juni 2018

Uppdaterad folder om Färnebofjärdens nationalpark

Nu har det kommit en uppdaterad version av nationalparkens besöksfolder!

30 maj 2018

Eldningsförbud i hela nationalparken

29 maj 2018

Händer i juni

Vårt juniprogram bjuder på både blommor, fåglar, fiskar och Hitta Vilse... :)

22 maj 2018

Vi firar Nationalparkernas dag

Nu på lördag 26 maj firar vi Nationalparkernas dag! I år är det 20 år sedan Färnebofjärdens nationalpark bildades, och vi firar därför lite extra! :)

18 maj 2018

Naturvårdsbränning i nationalparkens södra del

10 maj 2018

Tipsvinnare i april

Grattis till vinnarna i aprils tipspromenad! Rätt antal bönor i flaskan var... 1052 stycken!!!

25 april 2018

Händer i maj

Vi inleder maj med en prova-på-pilgrimsvandring tisdag 1/5, då vi vandrar längs Dalälven i ca 9 km. Tisdag 22/5 firar vi Biologiska mångfaldens dag, genom att tillverka bi-batterier. Onsdag 23/5 får vi besök av en naturbevakare som berättar om vardagen som rovdjursspårare. Lördag 26/5 firar vi både Nationalparkernas dag och Nationella biosfärdagen. Då blir det aktiviteter för hela familjen, både vid naturum och vid nationalparkens huvudentré. Vill du få våra månadsprogram till din mail? Skicka ett mail till jessica.berg@lansstyrelsen.se och skriv Månadsprogram i ämnesraden, så lägger vi till dig i vår maillista! Varmt välkomna!

13 februari 2018

Färnebofjärden

Vinnarna i fototävlingen utsedda!

Tack för att ni röstat på era favoritbilder i vår fototävling Nationalparken i bilder 2017! Nu har vi tre vinnare! 1a plats: Susanne Sköldås, 2a plats: Andreas Petersson och 3e plats: Gustav Wikström Stort grattis till er! I år blev det alltså Tinäsområdes trollskog som tog hem vinsten. Andra priset knep en pigg utter, och på tredje plats hamnade en stämningsfull vy från Lisslen. Dessa bilder trycks upp som canvastavlor som kommer att pryda naturum under maj, och därefter skickas som vinster till vinnarna. Bland er som röstat har vi dragit tre vinnare som vinner varsin bok. Dessa personer är Eva Hedström, Henrik Waern och Curt Holzinger. Stort grattis till er också! Vi vill återigen tacka er alla som medverkat i vår tävling!

26 januari 2018

Färnebofjärden

Samverkansutbildning för aktörer vid Färnebofjärdens nationalpark

Nu har vi haft det första utbildningstillfället för entreprenörer i Färnebofjärdens nationalpark! Vår nya samverkanspartner har härmed rätt att nyttja samverkanslogga och marknadsföringskanaler via Färnebofjärden.

13 december 2017

Färska lodjursspår

12 oktober 2017

Restaurering av fiskevatten

11 oktober 2017

Vedtillgång under lågsäsong

Tips till grupper som vistas i Färnebofjärdens nationalpark under lågsäsong, oktober-april!

10 oktober 2017

Färnebofjärden

Ny skötselplan ute på remiss

10 oktober 2017

Friställning av ek

24 maj 2017

Naturvårdsbränning i nationalparkens södra del

23 juni 2016

Tillsyn på älven

10 maj 2016

Färnebofjärden

Tillgänglighetsanpassad spång i slutet av Bändan

9 maj 2016

Naturvårdsbränning

18 april 2016

Takbyte på vindskyddet längs Kungsslingan

8 juni 2015

Nya föreskrifter för Färnebofjärdens nationalpark

Från och med den 1 jan 2015 gäller nya föreskrifter i Färnebofjärdens nationalpark.