Webbplatsen använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor!

Läs mer
Färnebofjärdens nationalpark

Djuren på fjället - filmvisning

Sedan 2010 har naturum Färnebofjärden årligen (med ett uppehåll 2020) gästats av den folkkäre naturfilmaren Ingemar Lind. Nu är det återigen dags att välkomna honom hit!

Om upplevelsen

Datum och tid

Lördag 12/11 kl. 14.00 - ca 15.30

Plats

Naturums hörsal, Gysinge

Avgift

50 kr/person. Under 18 år gratis. Betala med kontanter eller Swish i entrén.

Anmälan

Obligatorisk anmälan till naturum; farnebofjarden@lansstyrelsen.se eller 010-225 15 16, senast torsdag 10/11. Ange namn och mobilnummer vid anmälan.

Naturfilmaren Ingemar Lind presenterar sin film med följande ord:

”Under årmillionernas lopp har evolutionen kastat tärning. När så en sexa kommit upp har man avlat på den. På så sätt har de djur, fåglar och växter som lever i detta landskap vi kallar högfjället anpassat sig. Evolutionen har även sett till att allt skall ske i samklang, i harmoni. Till en början fungerade allt enligt dessa regler. Men, så kom människan in i bilden och evolutionens tärning hamnade nu lätt på sned. Så inleder jag berättelsen om djuren på fjället där människans påverkan på det vilda inte alltid är av godo. Många exempel har jag på nära håll kunnat notera under mina år här till fjälls. Detta är även tonen i förspelet, en stillbildsberättelse om min favorit fjällräven.”

Arrangemanget sker i samarbete med Biosfärområde Älvlandskapet Nedre Dalälven.

Varmt välkomna!

Tid

Lör 12/11 kl. 14-15.30

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, Twitter och via mail.