Färnebofjärdens nationalpark
Foto:

Smakkampen Outdoor

OBS! Nytt datum!! Uppdatering: Tävlingen är flyttad till helgen 28-29 oktober (tidigare 24 september)! Exakt dag och tid meddelas inom kort. Tävla i utomhusmatlagning på Granön i Gysinge! Och för dig som inte är med och tävlar, kom och titta och njut av spännande matlagning över öppen eld!

Om upplevelsen

Smakkampen Outdoor, är en lagtävling som går ut på att laga en trerätters meny över öppen eld. Tävlingen är öppen för alla matlagare, kockar och amatörer som älskar att laga mat utomhus! 

Ett lag består av 2-3 deltagare och de har 2,5 timmar på sig att laga sina rätter. Menyn komponeras på plats utifrån ett råvarubord med säsongens bästa råvaror och produkter från Gävleborg.

Om tävlingen

Smakkampen Outdoor, vill lyfta intresset för utomhusmatlagning och uteliv samt visa upp våra lokala råvaru- & livsmedelsproducenter och deras produkter.  Juryn bedömer smak, presentation, komposition, mise en place, hygien och svinn/ekonomi och användande av naturen. Smak värderas högst.

Juryn lägger också vikt på känslan av eld och utomhus. Fina priser utlovas!

Mer detaljerad info om hur tävlingen går till, exakta tider med mera kommer att skickas ut till anmälda  lag.

Kom och titta på!

Kom och titta på tävlingen och heja på de kämpande lagen! Njut av alla härliga dofter från matlagningen över eldarna. Vid tävlingen kommer det att finnas foodtrucks med matförsäljning.

Arrangörer

Smakkampen Outdoor 2023, är ett samarbete mellan MatVärden, Länsstyrelsen Gävleborg / Färnebofjärdens nationalpark, och Menigo.

Vill du tävla?

Vill du vara med och tävla? Det finns plats för 6 stycken lag. Kontakta Hans-Erik på MatVärden om du är intresserad! 

Hans Erik Holmqvist, 070-252 97 02
hanserik@matvarden.se

Tid

OBS! Nytt datum!

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, Twitter och via mail.