Hamra nationalpark
""

Berättarafton i höstmörkret 7 september

Lördagen den 7 september kl 19-21 får du, vid den sprakande elden, lyssna på Viktor och Robert från den populära poddserien ”Historier från Hälsingland”.

Samling vid huvudentréen. Ta med dig varma kläder, regnkläder, matsäck, stol och en ficklampa. Evenemanget kostar inget.

Tillgänglig vandring
Vill du gå en kort bit ut i skogen eller har barnvagn, rollator eller rullstol innan berättaraftonen börjar? Då kan du gå på trätrottoaren från Huvudentrén till Svansjön, ca 1 km. Underlaget är jämnt. Vid Huvudentrén finns även två delvis spångade slingor, gammelskog- och myrslingan, på ca 2-3 km. Vid huvudentrén finns en tillgänglig torrtoalett.

Hitta hit
Hamra nationalparks ligger i Ljusdals kommun i Gävleborgs län. Du når nationalparken från Europaväg E45 mellan Sveg och Orsa via en avtagsväg österut från Fågelsjö. Följ vägvisningsskyltar och efter cirka 5 kilometer är du framme.

Kommer du från Ljusdal, kör väg 84 mot Färila, i Korskrogen sväng vänster in på Losvägen väg 310 mot Los, kör igenom Los, följ sedan skyltningen till Hamra nationalpark.

Anna Kjellander, Länsstyrelsen Gävleborg

anna.kjellander@lansstyrelsen.se