Till innehåll på sidan Sök
Hamra nationalpark
Svartån.

Guidning längs med Svartån 13 juli

I samband med Loosveckan bjuder vi på en guidad vandring längs hällar och urbassänger vid Svartån i Hamra nationalpark. Svartåns ådal skapades av istiderna, som fortfarande gör sig påminda i form av tjärnar och släta hällar längs med ån.

Guidningen är gratis och utgår från Svartåentrén. Turen går längs smalare naturstigar där underlaget är ojämnt, stenigt (blockigt) och blött. Guidningarna tar cirka 2 tim, är gratis och äger rum i området kring Svartåentrén. Kläder efter väder. Kängor eller stövlar rekommenderas då det bitvis är blött. I och med de rådande läget kring Covid19 kan vi endast erbjuda ett begränsat antal deltagare.

Vi erbjuder en guidning, välj mellan två olika tider:
Följ med på Svartåslingan genom gammal skog och gå på blankslipade hällor utmed en å. Hällorna är som gjorda för matsäckspauser eller för att spana efter utter och strömstare i forsvirvlarna.

kl 10-12 Guidning längs med Svartåslingan
kl 13-15 Guidning längs med Svartåslingan

Håll avstånd
Vi ber er följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att stanna hemma om ni har symptom eller tillhör en riskgrupp, samt att hålla avstånd till varandra.

Vi har mindre grupper vid våra aktiviteter för att kunna hålla avstånd till varandra. Aktiviteten kan
komma att ställas in med kort varsel om restriktionerna ändras.

Anmälan till en guidad tur
Begränsat antal platser, föranmälan senast måndagen 9 juli till farnebofjarden@lansstyrelsen.se eller 010-225 15 16. Meddela vilken tid du följa med på en guidning, kl 10-12 eller 13-15.

Hitta till Svartån
Koordinater (WGS84) Lat: 61. 7410 Lon: 14.9262
Från Rullbo - sväng vänster direkt efter bron in på vägen mot Svartåvallen. Därifrån är det skyltat mot Svartåentrén.
Följ riksväg E45 mellan Orsa och Sveg. Sväng av vid Fågelsjö, enligt skylten mot Hamra nationalpark. Sväng höger mot huvudentrén mot Hamra nationalpark och därifrån är det skyltat mot Svartåentrén.

Varmt välkommen!