Till innehåll på sidan Sök
Hamra nationalpark

Nytt program 2020

Välkomna till Hamra nationalpark Här kan du åka skidor på myrarna eller vandra längs med orörda urskogar och vattendrag. För matpausen finns det grillplatser och tillgång till ved. I och med det rådande läget kring covid19 har vi ett begränsat antal aktiviteter. Vi har också mindre grupper vid våra aktiviteter för att kunna hålla rekommenderat avstånd till varandra. Här kommer det nya programmet för i år.

NATIONALPARKERNAS DAG - söndagen 24 maj
Vi firar att Hamra nationalpark bildades för 111 år sedan med guidade vandringar. Guidningarna under dagen är gratis och pågår från kl 10-14. Utgår från huvudentrén. Ta med dig matsäck. I och med de rådande läget kan vi endast erbjuda ett begränsat antal deltagare.
Föranmälan senast 18 maj till:
farnebofjarden@lansstyrelsen.se eller 010-225 15 16.

MIDNATTSVANDRING - INSTÄLLD
Vår populära midnattsvandring kommer vi att skjuta upp till nästa år.

GUIDAD TEMAVANDRING - måndagen 13 juli
Under Loosveckan, måndagen den 13 juli kl 10, får du en guidad tur i nationalparken. Samling vid huvudentrén. Vandringen tar 2-3 timmar. Ta med dig matsäck och sittunderlag.
Begränsat antal deltagare. Föranmälan senast 9 juli till:
farnebofjarden@lansstyrelsen.se eller 010-225 15 16. I samarbete med Loosgruvan.

STORYTELLING - lördagen 12 september
Vid den sprakande elden får du, lördagen den 12 september kl 19, lyssna på spännande historier om Joll, skolgång i Tandsjöborg, stenåldersboplatser efter Voxnan och Svedjenatt. Samling vid huvudentréen. Ta med dig varma kläder, matsäck, och stol. Begränsat antal deltagare.
Föranmälan senast 7 september till:
farnebofjarden@lansstyrelsen.se eller 010-225 15 16.

Håll dig uppdaterad på våra hemsidor
Tänk på att följa Folkhälsomyndighetens rekommenationer om att stanna
hemma om du är sjuk eller tillhör en riskgrupp, samt att hålla avstånd till andra. Vi har nu mindre grupper vid våra aktiviteter för att kunna hålla rekommenderat avstånd till varandra. Aktiviteterna kan komma att ställas in med kort varsel om rekommendationerna ändras.

www.sverigesnationalparker.se, Länsstyrelsens Facebook eller boka guidade turer, enligt datum ovan, på: farnebofjarden@lansstyrelsen.se eller ring 010-225 15 16.