Till innehåll på sidan Sök
Hamra nationalpark

Berättarafton i Hamra nationalpark 3 september 2022

Vad har en gammal dörr för koppling till Loos och operasångaren Jussi Björling?Kom till Hamra nationalpark och lyssna på spännande berättelser, vid den sprakande elden, lördagen den 3 september klockan 19.

Om upplevelsen

Kvarnbergstorps enda invånare Jan Hedman, kommer bland annat att, berätta om ett gammalt soldattorp som låg 2 mil söder om Loos. Kring torpet finns det spännande och men också sorgliga händelser i 1800-talets Sverige.

Ta med dig matsäck, en stol och ficklampa. Samling vid huvudentréen. Begränsat antal platser. Föranmälan senast 1 september till farnebofjarden@lansstyrelsen.se eller ring 010-225 15 16.

Tillgänglig trätrottoar

Har du en barnvagn, rollator eller rullstol? Då kan du ta dig fram på trätrottoaren kring Huvudentrén. Underlaget är jämnt. Vid huvudentrén finns en tillgänglig torrtoalett.

Hitta hit

Hamra nationalpark ligger i Ljusdals kommun i Gävleborgs län. Du når nationalparken från Europaväg E45 mellan Sveg och Orsa via en avtagsväg österut från Fågelsjö. Följ vägvisningsskyltar och efter cirka 5 kilometer är du framme.

Klockan 19:00 september 2022

Huvudentrén i Hamra nationalpark
Speciell utrustning

Kläder efter väder. Ta med dig en stol, fika och en ficklampa.