Hamra nationalpark
Foto:

Guidad vandring i urskogen 15 juli

Under den traditionella Loosveckan erbjuder vi besökare en guidad vandring i urskogen i Hamra nationalpark måndagen den 15 juli.

Om upplevelsen

Samling klockan 10 vid huvudentrén. Vandringen tar 2–3 timmar. Ta med dig matsäck och sittunderlag. Begränsat antal platser till guidningen.

Att vandra in mellan de gamla furorna är en resa bakåt i tiden, till skogen så som den en gång var. Här finns orörda myrar och lavbehängd gammelskog. Det finns träd som är över 400 år.

På Loos.se finns fler evenemang som pågår under Loosveckan.

Anmälan

Föranmälan senast fredag 11 juli till farnebofjarden@lansstyrelsen.se eller 010 225 15 16.

Tillgänglig trätrottoar

Vill du vandra själv och har du en barnvagn, rollator eller rullstol? Då kan du ta dig fram på trätrottoaren kring Huvudentrén. Underlaget är jämnt. Vid huvudentrén finns en tillgänglig torrtoalett.

Hitta till huvudentréen

Koordinater (WGS84) Lat: 61. 7670 Lon: 14. 7650

Hamra nationalpark ligger i Ljusdals kommun i Gävleborgs län. Du når nationalparken från Europaväg E45 mellan Sveg och Orsa via en avtagsväg österut från Fågelsjö. Följ vägvisningsskyltar och efter cirka 5 kilometer är du framme.

Om Hamra nationalpark

Hamra nationalpark är mest känd för sin skog. Den äldsta delen av nationalparken är en av få orörda skogar i mellersta Sverige. I gamla och döda träd lever många av urskogens djur och växter. Nästan halva nationalparken är ett stort sammanhängande myrkomplex bestående av kärr, bäckar, små tjärnar, gungflyn och tallbevuxna holmar. Den stora och orörda myren är uppskattad av både fåglar och vandrare.

 

Tid

Sommar

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.