Till innehåll på sidan Sök
Hamra nationalpark

Guidad vandring i Urskogen

Hamra nationalpark är mest känd för sin skog. I samband med Loosveckan bjuder vi på en guidad vandring i just urskogen. Den äldsta delen av nationalparken är en av få orörda skogar i mellersta Sverige. I gamla och döda träd lever många av urskogens djur och växter.

Om upplevelsen

Upplev Hamra nationalpark under Loosveckan, måndagen den 18 juli klockan 10. Då guidar biologen Karin Haulin i den fina urskogen, i den gamla delen av Hamra nationalpark. Temat för vandringen är gammal skog. En av de få orörda skogar i mellersta Sverige. Vi kommer bland annat att titta närmare på död ved och arter som trivs i den här miljön. Guidningen är gratis och utgår från Huvudentrén.

Guidning i urskogen

Turen tar cirka 2 timmar, är gratis och äger rum i området kring urskogen vid Huvudentrén. Kläder efter väder. Kängor eller stövlar rekommenderas då det bitvis kan vara blött. Ta med dig matsäck och sittunderlag.

Tillgänglig trätrottoar

Vill du vandra själv och har du en barnvagn, rollator eller rullstol? Då kan du ta dig fram på trätrottoaren kring Huvudentrén. Underlaget är jämnt. Vid huvudentrén finns en tillgänglig torrtoalett.

Anmälan till en guidad tur

Begränsat antal platser, föranmälan senast torsdagen 15 juli till farnebofjarden@lansstyrelsen.se eller 010-225 15 16. Observera att du alltså inte blir anmäld genom att välja Kommer/Intresserad på Facebook.

Hitta till Huvudentréen

Koordinater (WGS84) Lat: 61. 7670 Lon: 14. 7650

Hamra nationalpark ligger i Ljusdals kommun i Gävleborgs län. Du når nationalparken från Europaväg E45 mellan Sveg och Orsa via en avtagsväg österut från Fågelsjö. Följ vägvisningsskyltar och efter cirka 5 kilometer är du framme.

Tid

18 juli 2022

Plats
Samling Huvudentrén klockan 10

×