Hamra nationalpark

Tack för ett fint år!

Efter att restriktionerna släpptes i februari kunde vi äntligen erbjuda de populära evenemangen som till exempel midnattsvandring och nationalparkernas dag.

Om upplevelsen

Det är många som har sökt sig ut i naturen även i år vilket är positivt. Under några dagar i början av mars åkte både barn och vuxna skidor på Svartåmyran. Dagen arrangerades i samarbete mellan Hamra Gymnastik och Idrottsförening (HGoIF) och Länsstyrelsen Gävleborg. Stort tack.

Äntligen kunde vi fira nationalparkernas dag som vanligt. Eleverna i Loos skolagjorde ett fantastiskt arbete med att guida drygt 200 personer under denna dag. Elever berättade om myrmarker, urskogar och djur som trivs i området. En stor eloge till alla elever och pedagoger på Loos skola.

Rekordmånga deltog i vandringen dagen innan midsommaraftonen. Det var varmt och besökarna fick uppleva en fin solnedgång. I mål fick vandrarna mat och fika. Vi kan inte nog tacka Loos Byaråd för allt engegemang.

Under Loosveckan guidade personal från Länsstyrelsen besökare i urskogen. Temat för vandringen var gammal skog. En av de få orörda skogar i mellersta Sverige. Besökarna fick veta mer om död ved och arter som trivs i den här miljön.

Vid den årliga berättaraftonen fick lyssnarna en fin upplevelse intill lägerelden. Jan Hedman berättade om ett gammalt soldattorp i Kvarnbergstorp, 2 mil söder om Loos och kopplingen till operasångaren Jussi Björling. Kring torpet finns det både spännande och sorgliga händelser i 1800-talets Sverige. Stort tack för alla fina berättelser som Jan delade med sig under kvällen.

Vi tackar återigen alla engagerade Finnmarksbor för era fantastiska insatser under åren för vår gemensamma nationalpark. Utan er finns ingen levande park.

Vi ser fram emot nästa års aktiviteter. Håll utkik!

God Jul och Gott Nytt År!

Vi finns även på Instagram under Sveriges nationalparker!

Tid

Hela året

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, Twitter och via mail.