Till innehåll på sidan Sök
Skuleskogens nationalpark

Ny stuga invigd

Den andra advent invigde landhövding Berit Högman den nya övernattningsstugan vid Skrattabborrtjärn. Vandrare och skidåkare kan nu återigen rasta eller sova över på den gamla fäbodplatsen mitt i nationalparken.

Ganska precis två år efter att stugan vid byn Norrsvedjes gamla fäbodplats brann ner, går det nu åter att uppleva en övernattning mitt i skogen. Stugan är en kopia av den förra och har sex bäddar och kamin.

Golvet är ännu inte färdigbehandlat så var extra aktsam om de delar som inte täcks av masonitskivor och mattor.

Inom den närmaste tiden kommer tre ventiler för tilluft att sättas in. Tills detta är gjort måste du ställa ett fönster på glänt när du eldar i kaminen. Så fort nationalparksförvaltningen kan komma in med skoter kommer stugan att komplettaras med vedlår, väggfast sittbänk, krokar mm.

Välkommen!