Till innehåll på sidan Sök
Stenshuvuds nationalpark

Världsmiljödagen 2022

Vi uppmärksammar Världsmiljödagen söndagen den 5/6. Årets tema är En enda jord - att leva hållbart i samklang med naturen. Under dagen arrangerar Stenshuvuds nationalpark aktiviteter för både barn och vuxna. Välkomna!

Om upplevelsen

En tidsresa med Lena Alebo

Söndag 5/6 kl. 10 - 11:30

Följ med kulturhistoriker Lena Alebo från Österlens museum på en tidsresa och känn historiens vingslag. Kring berget Stenshuvud har människor rört sig i tusentals år. Hur har turismen format nationalparken och kommer framtidens turism att vara mer hållbar och i samklang med naturen? 

Föranmälan till naturum Stenshuvud: 0414 - 708 82. Kostnadsfritt! Samling vid naturum Stenshuvud. 

 Minna Krooks Krax Krax 
- en dansföreställning i ur och skur för alla åldrar

Söndag 5/6 kl. 11 och kl. 14

Ett gäng glada, rytmiska, dansanta samt något förvirrade typer. Var kom de ifrån? Vart är de på väg? De förundras av platsen samt väder och vind. De är mycket intresserade av fåglar. Är de fåglar? I så fall en ny väldigt intressant sort.

Speltid: ca 30 min. Föreställningen spelas utomhus, medtag gärna sittunderlag. Gratis! Samling vid naturum Stenshuvud. 

Skogsbad med Sandra 

Söndag 5/6 kl. 07 - 9.30

Följ med Sandra, certifierad skogsbadsguide SNFTI, ut i skogen på ett sinnligt bad i medveten naturvaro i den uppvaknade nationalparken. Medtag sittunderlag. Samling vid naturum Stenshuvud.

Arrangör: Skogsbad - Naturligtvis.
Anmälan: sandra.hofer1963@gmail.com 
Kostnadsfritt, begränsat antal platser! Mer om Världsmiljödagen

Världsmiljödagen firas varje år över hela världen. Dagen instiftades på FN:s miljövårdskonferens i Stockholm 1972. Syftet är att öka kunskapen och mobilisera handlingskraft kring aktuella miljöfrågor. Varje år arrangeras dagen av FN:s miljöprogram UNEP, med ett specifikt tema och ett nytt värdland. I år är det Sverige som är värdland och temat är Only One Earth – In harmony with nature, eller En enda jord – att leva hållbart i samklang med naturen. 

Läs gärna mer om Världsmiljödagen på: www.varldsmiljodagen2022.se 

Tid

5/6

×