Webbplatsen använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor!

Läs mer
Stenshuvuds nationalpark
Foto: Nelly Eriksson/Stenshuvuds nationalpark

Vårprogrammet 2023

Följ med ut i ett av Sveriges mest artrika områden. Vi är ute i ca 1,5 h, samling vid naturum. Vuxna: 50 kr. Barn: 20 kr. Föranmälan till naturum på naturum.stenshuvud@lansstyrelsen.se

Om upplevelsen

Snokvandring med Björn Lardner
Söndag 16/4 kl. 10:30
Följ med orm- och ödleexperten Björn Lardner ut på vandring. I nationalparken finns det både ormar och ödlor, men de är skygga och gömmer sig fort om de blir störda. Björn vet var reptilerna brukar titta fram och kanske kan vi få syn på dem! Vandringen vänder sig till vuxna deltagare.


Kortelshuvud - nya vyer från systerberget
Söndag 23/4 kl. 10 - ca. 13
Vi firar Promenadens dag (som är några dagar senare - 26/4) med en söndagsvandring upp på vackra Kortelshuvud, det lite mindre kända systerberget till Stenshuvud. Vandringen går ganska mycket uppför - rejäla skor rekommenderas! 


Berättarvandring på Valborgsmässoafton
Söndag 30/4 kl. 10
Det är en magisk afton där otyg och häxor far genom luften. Kom och lyssna till sägner och sagor om väsen och andar! Kanske har du en egen berättelse att dela med dig av?


Fågelskådningens dag med Agne Paulsson
Söndag 7/5. Gökotta kl. 07 och Fågelvandring kl. 10. Gratis!
Följ med biolog Agne Paulsson på Gökotta i arla morgonstund och lyssna på det uppvaknande fågellivet. Lite senare under morgonen guidar Agne oss bland fågelsång och vingslag.


Det lilla i det stora - en klimatvandring
Söndag 28/5 kl. 10
Det kan vara lätt att känna sig liten inför globala klimatfrågor. Vi pratar om miljö och klimat ur det lokala perspektivet - hur kan det märkas här hos oss?


Naturvård i nationalparken
Söndag 4/6 kl. 10
Häng med och kika på några av de naturvårdsinsatser som gjorts i Stenshuvuds nationalpark och lär dig mer om de arter som gynnas.


Fjärilsguidning med Lars Pettersson
Lördag 10/6 kl. 10
Följ med över blomsterrika ängar när experten Lars Pettersson guidar om de vackra dagfjärilarna.


Bi- och humlevandring med Göran Holmström
Söndag 18/6 kl. 10. Gratis!
Vi firar De Vilda Blommornas Dag tillsammans med humlor och bin. Följ med ut i försommaren när experten Göran "Humla" Holmström berättar om våra vilda bin.


Turerna går ofta genom hagar med betesdjur. För bästa upplevelse för samtliga deltagare, lämna hunden hemma. Tack för att du visar hänsyn!

Tid

Våren 2023

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, Twitter och via mail.