Till innehåll på sidan Sök
Tyresta nationalpark

Aktuellt: Corona

Viktig information till dig som ska besöka Tyresta nationalpark.

Senast uppdaterad 2021-01-16

Naturum och Tyresta gård är stängda tills vidare

Kartor kan köpas via swish utanför naturum alla dagar. Vissa guidade turer, vandringar och barnaktiviter erbjuds utomhus med max 8 deltagare. Även ponnyridningen på Tyresta gård är inställd tillsvidare. Naturum och Tyresta gård förvaltas av Stiftelsen Tyrestaskogen, som fattat detta beslut. Förvaltningen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande covid-19 och vidtar åtgärder för att minska smittspridning. På alla offentliga toaletter har vi även utökat städningen och torkar noga av alla ytor.

Trångt vid eldrastplatserna

Vedlårarna vid eldrastplatsen bakom caféet/Dahlgrensgården är stängda. Anledningen är att denna plats brukar samla ett stort antal människor. Detta gäller även eldrastplatserna generellt i skogen. Undvik gärna dessa och ta med mat som inte behöver grillas över en öppen eld. Stormkök är tillåtet utanför eldrastplatserna.

Raststugorna i Tyresta by

De nya riktlinjerna begränsar antalet platser i raststugorna till max 2-3 personer.

Caféet, Lanthandeln och Wendlas ateljé håller öppet

Verksamheterna håller öppet och har vidtagit åtgärder.

Läs mer om vad caféet i Tyresta by gör för att minska trängsel och risk för smitta:

Skogen är alltid öppen, men kom ihåg att hålla avstånd

Det är många som söker sig ut i naturen och till Tyresta. Naturen är öppen och skogen är stor, men tänk på att hålla avstånd vid platser som samlar mycket folk. Parkeringsplatserna till området blir snabbt fulla under helgerna, särskilt vid fint väder.

Skogen är som sagt stor, men på vissa platser kan det ändå bli trångt. Vi behöver hjälpas åt att ta ansvar och hålla avstånd!

Vi vill också påminna om att eldning aldrig är tillåtet utanför de anlagda eldrastplatserna. Detta gäller även grillar och engångsgrillar. Det är ej heller tillåtet att samla ved eller annat brännbart material från naturen.