Till innehåll på sidan Sök
Tyresta nationalpark

Aktuellt: Corona

Viktig information till dig som ska besöka Tyresta nationalpark.

Senast uppdaterad 2020-11-23

Naturum och Tyresta gård är stängda tills vidare

Naturums personal finns på plats utomhus under helgerna för den som vill få tips på vandringsleder, och vad som finns att se och göra. Kartor kan köpas via swish utanför naturum alla dagar och enstaka sällskap kan få komma in för att se utställning eller bildspel. Vissa guidade turer, vandringar och barnaktiviter erbjuds utomhus. Men flera större programaktiviteter är också inställda. Ljusfesten, som brukar hållas första advent varje år är inställd. Även ponnyridningen på Tyresta gård är inställd tillsvidare. Naturum och Tyresta gård förvaltas av Stiftelsen Tyrestaskogen, som fattat detta beslut.

Förvaltningen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande covid-19 och vidtar åtgärder för att minska smittspridning. På alla offentliga toaletter har vi även utökat städningen och torkar noga av alla ytor.

Eldrastplatsen vid caféet är stängd

Vedlårarna vid eldrastplatsen bakom caféet/Dahlgrensgården är stängda. Anledningen är att denna plats brukar samla ett stort antal människor. Detta gäller även eldrastplatserna generellt i skogen. Undvik gärna dessa och ta med mat som inte behöver grillas över en öppen eld.

Caféet, Lanthandeln och Wendlas ateljé håller öppet

Verksamheterna håller öppet och har vidtagit åtgärder. Grönsaker från odlingarna inne på Tyresta gård gård går fortfarande att köpa vissa tider.

Läs mer om vad caféet i Tyresta by gör för att minska trängsel och risk för smitta:

Skogen är alltid öppen, men kom ihåg att hålla avstånd

Det är många som söker sig ut i naturen och till Tyresta. Naturen är öppen och skogen är stor, men tänk på att hålla avstånd vid platser som samlar mycket folk. Parkeringsplatserna till området blir snabbt fulla under helgerna, särskilt vid fint väder.

Skogen är som sagt stor, men på vissa platser kan det ändå bli trångt. Vi behöver hjälpas åt att ta ansvar och hålla avstånd!

Vi vill också påminna om att eldning aldrig är tillåtet utanför de anlagda eldrastplatserna. Detta gäller även grillar och engångsgrillar. Det är ej heller tillåtet att samla ved eller annat brännbart material från naturen.