Till innehåll på sidan Sök
Tyresta nationalpark

Fotoutställning: Ugglor

I Sverige finns 11 arter av ugglor. I den här utställningen får du möta några av dom. Utställningen är utomhus, vid naturum i Tyresta nationalpark.

Om upplevelsen

Magnifika, mytologiska, kloka, läskiga, ljudlösa och ett omen för död. Möt berguven, en av världens största ugglor. Eller sparvugglan, som är en av minsta. Här kan du också lära dig att känna igen deras läten.

Fotograf Niclas Ahlberg.

Niclas Ahlberg är naturfotograf med primärt fokus på fåglar. Han blev invald i föreningen Naturfotograferna 2019 och har placerats sig långt fram i flera internationella fototävlingar de senaste åren. Till vardags driver han ett tidningsförlag i Gustavsberg. Mesta tiden bakom kameran spenderas på östra Gotland där han bor delar av året. 2020 gav han ut sin första bok ”Ljusets avsked och återkomst”.  När han inte är på Gotland bor han tillsammans med sin familj i Nacka och fotar en hel del även i sjöar och tjärnar runtom i Nacka och Värmdö. En av favoritplatserna är Horssten som med sitt utsatta läge längst ut i havsbandet alltid är en spännande plats att besöka med kameran. De flesta ugglebilderna är tagna runt Stockholm.

Om du vill se ugglor i verkligheten är ett bra sätt att titta in på artportalen.se. Där rapporteras observerade ugglor in och då de ofta är ganska stationära finns goda förutsättningar för att du ska få se dem.

Tid

27 februari-31 mars

Övrigt

Gratis!

×