Till innehåll på sidan Sök
Tyresta nationalpark

Höstlov

Skogen är den bästa platsen för höstlovet! I Tyresta by finns upplevelsestigar för de minsta, men också flera olika leder som tar dig rakt in i urskogens hjärta. Följ gärna med på vår höstutflykt och mumsa krabbelurer, eller besök Tyresta på egen hand. Naturum, Tyresta gård och caféet har öppet varje dag.

Om upplevelsen

Tyrestas superkrafter

Guidad tur in i nationalparken där vi upptäcker urskogens superkrafter, både bland det stora och det lilla! För hela familjen. 50 kr/pers. Karta ingår, om du vill fortsätta in i skogen på egen hand.

Varje dag kl 10:15-11:15

Eld och krabbelurer

Att tända en brasa och steka krabbelurer är bland det mysigaste man kan göra i skogen! Kortare vandring med klurigheter och höstspaning väntar.... För hela familjen. 50 kr/pers.

Obs! Begränsat antal platser. Hämta din biljett på naturum från kl 11.00 samma dag. 

Varje dag kl 13.00-14.00. Samling vid naturum

Författarbesök och sagoläsning ur Det stora tältäventyret
Torsdag 29 oktober får vi finbesök vid eldstaden av barnboksförfattaren Emma V Larson och Äventyrliga klubben. Emma har skrivit böckerna Det stora skogsäventyret och Det stora tältäventyret. Vi bjuds på sagostund vid elden och gör egna krabbelurer. Samling vid naturum kl 13.00. Boksignering för den som önskar!

Skogsnära Äventyr med Emma Swärdh  

Rörelseglädje & närvaro i skog och mark för barn 7-12 år. Vi gör en kortare vandring ut i skogen där vi provar på bushcraft, lagar eget mellanmål och avslutar med lekfull träning i skogen. Barnen får låna all utrustning, men behöver ha med sig en ryggsäck med förstärkningsplagg och en flaska med vatten. Barnen bör klä sig för att kunna utföra träning i skogen tex gymnastikskor med bra grepp. Handsprit kommer finnas tillgängligt. 150kr/barn. 

Lördag 24/10 kl 10.00-12.00 

Begränsat antal plaster – max 10 st barn. 

Anmälan eller mer info, vänligen maila till: info@skogsnaraaventyr.se 

Havsöringen i Åvaån

I november vandrar de vuxna havsöringarna uppströms för att leka. Bland annat i Åvaån, i Tyresta naturreservat, som omger nationalparken. På höstlovets sista dag 1/11 kan du få veta mer om öringens spännande liv.

Åvaån - öringens lekplats och yngelkammare

Tid

24/10-1/11

×