Fulufjällets nationalpark
En grupp hus och en flaggstång syns i fjärran på andra sidan en liten sjö.

Stugor för uthyrning och rast

Boende i Fulufjällets nationalpark består av övernattnings- och uthyrningsstugor. I parken finns även raststugor och vindskydd för dig som vill ta en paus.

Om upplevelsen

Uthyrningsstugor

Rösjöstugorna är en nationalparkscamp med fem uthyrningsstugor. Här finns bastu och båtuthyrning. Totalt 32 bäddar.

Stugorna har gasolkök, vedkamin och fullständig köksutrusting samt sängar med madrass, filt och kudde. När du bokar stuga kan du även boka den vedeldade bastun som givetvis avslutas med ett svalkande dopp i sjön. Det finns ingen elektricitet. Vatten hämtas i bäcken.

Rösjöstugorna ligger på fjället, 3,5 km vandring från parkeringen vid naturum. Det finns inget annat sätt att ta sig dit än att gå på sommaren. På vintern startar vinterleden vid Brottbäckstugan. Det är då 7 km till stugorna, med skidor, snöskor eller skoter.

I anslutning till stugorna finns tältplatser med möjlighet att använda utedass mm. Dessa kostar 100kr/natt

Harrsjöstugan är en stuga med fyra bäddar. Samma faciliteter som vid Rösjöstugorna, men ingen bastu.

Harrsjöstugan ligger på fjället, 7 km vandring från parkeringen vid naturum. Det finns inget annat sätt att ta sig dit än att gå på sommaren. På vintern startar vinterleden vid Brottbäckstugan. Det är då 10,5 km till stugorna, med skidor, snöskor eller skoter.

Vill du boka stuga vid Rösjön eller Harrsjön?
www.rosjostugorna.se

Rösjöstugornas facebooksida

Lilla Tangsjöstugan är en enrummare med fyra bäddar, vedkamin & gasolspis. Ligger ensligt mitt ute i den orörda fjällnaturen. Fin vandring från Brottbäcksstugan, cirka 10 km över fjället.

Enkel utrustning för självhushåll. Vatten hämtas ute. Utedass. Ingen elektricitet. Husdjur är OK.

Strax intill ligger övernattningsstugan Tangsjöstugan, med 12 bäddar. Till Altarringen är det 2 km vandring.

Bokas via visitdalarna.se

Björnholmssätern ligger längst söderut i nationalparken. Den öppnar för bokning 13 april.

www.scandinavianhiking.com eller boka via visitdalarna.se

Övernattningsstugor

Från söder till norr:
Björnholmsstugan
, 12 bäddar
Tangåstugan, 3 bäddar
Tangsjöstugan, 12 bäddar
Bergådalstugan, 3 bäddar
Rösjöstugan, 6 bäddar. (110 :-/bädd, betalas till stugvärd Rösjöstugorna)

Övernattningsstugor med gasolspis - Rörsjöstugan - kostar 200 kronor per person. Personer under 16 år halva priset. Dagsnyttjande 40 kronor per person. Agiften för övernattningsstugan vid Rörsjön ska betalas till stugvärden.

Övernattningsstugor med enbart ved - Björnholmsstugan, Tangsjöstugan, Tangådalsstugan, Bergådalsstugan - kostar 150 kronor per person. Personer under 16 år halva priset. Dagsnyttjande 40 kronor per person.

Övernattningsstugorna är öppna året runt. Betala med swish eller  banköverföring. På naturum kan du betala kontant eller med kort.

Swish: 123 69 35 266

Kom ihåg att du är skyldig att ta med dig dina sopor ut ur nationalparken. Lämna stugorna rena och fina.

Läs mer om Länsstyrelsens Dalarnas stugor i dalafjällen på Länsstyrelsen Dalarnas webbplats.

Raststugor

Raststugorna är inte till för övernattning. I raststugorna finns kamin, ved, yxa och såg. Från norr till söder: Björbäcksstugan, Njupeskärstugan, Brottbäcksstugan, Harrsjöstugan, Rösjöstugan, Lorthånkojan, Särnmansstugan, Klordalenkåtan, Risdalenkåtan, Göljåstugan, och en stuga vid Morbäckssätern.

Vindskydd

Vindskydden är av slogbodstyp med vedförråd, eldstad, yxa och såg. Tre stycken finns strax väster om Brottbäcksstugan, ett längs leden vid Göljåns dalgång och ett på leden mot Rösjöarna från naturum.

Kom ihåg att du är skyldig att ta med dig dina sopor ut ur nationalparken. Lämna vindskydden rena och fina.

Hela året