Sök
Fulufjällets nationalpark
Ett forsande vattenfall, till vänster går människor på en gångbro i trä.

Tillgänglighet

Delar av Fulufjällets nationalpark är lämpliga för dig som är äldre, för dig med små barn eller för dig med någon form av funktionshinder. Läs mer här eller kontakta oss för mer information.

Huvudentrén med faciliteter är tillgängliga för rörelsehindrade. Från naturum går en bred hårt packad stig drygt 500 meter fram till en rastplats längs Njupeskärsleden. Resten av fallet runt-leden har trappsteg här och var, men kan promeneras med lättare skor. Rötter och stenar gör leden olämplig att gå med barnvagn, rullator eller rullstol.

Vi arbetar just nu med att göra en tillgänglig rundslinga, där både barnvagnar och rullstolar ska kunna ta sig fram. Den går inte fram till vattenfallet. Den beräknas bli klar under sommaren.

Kom gärna in på naturum innan du ger dig ut, så kan vi berätta hur de olika lederna ser ut och vilka som kan vara lämpliga för dig som är äldre, för dig med små barn eller för dig med någon form av funktionshinder.

E-post: naturum.fulufjallet@lansstyrelsen.se

Rundslingorna som utgår från varje entréplats är markerade med ledvisningskyltar och ledmarkeringar. Det finns spång över de blötaste partierna och broar över de bredaste fjällbäckarna.