Fulufjällets nationalpark
Sexkantig blå figur med en siluett i vitt av en person i rullstol.Foto: F & B Happy

Tillgänglighet

Delar av Fulufjällets nationalpark är lämpliga för dig som är äldre, för dig med små barn eller för dig med någon form av funktionshinder. Läs mer här eller kontakta oss för mer information.

Huvudentrén

Huvudentrén med faciliteter är tillgängliga för rörelsehindrade. Handikapparkering finns vid naturum, åk rakt över bron vid infarten till parkeringen.

Lavskrikeleden

Lavskrikeleden som startar vid naturum är en tillgänglig rundslinga där både barnvagnar och rullstolar kan ta sig fram. Slingan är ca 2 km lång och består av packat grus och träspång.

Den första delen av Lavskrikeleden fram till rastplatsen vid Gammelfjälloken går på plan mark. Resterande del av de tillgängliggjorda ledsträckningarna är delvis branta, och en ledsagare kan behövas för dig som tar dig fram med rullstol.

Njupeskärsslingan

Delar av Njupeskärsleden som går mot fallet har också tillgängliggjorts fram till Njupeskärsstugan. Här finns en fin vy över fallet, men leden är inte tillgängliggjord ända fram till vattenfallet.

Tänk på att du är på ett fjäll när du är utanför den tillgängliggjorda delen av parken. Lederna och stigarna går uppför och utför, de är steniga och i skogen finns rötter och det är smalt på sina ställen. Ett exempel: För att ta sig fram till spången du ser på bilden ovan måste du ta dig ner för en brant trappa med cirka 70 trappsteg.

Naturum

Kom gärna in på naturum innan du ger dig ut, så kan vi berätta hur de olika lederna ser ut och vilka som kan vara lämpliga för dig som är äldre, för dig med små barn eller för dig med någon form av funktionshinder.

Vägvisare och vandringsleder

Rundslingorna som utgår från varje entréplats är markerade med ledvisningskyltar och ledmarkeringar. Det finns spång över de blötaste partierna och broar över de bredaste fjällbäckarna.

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.