Muddus / Muttos nationalpark
Invigning besöksentre Skájdde Muddus Muttos nationalparkFoto: Laponiatjuottjudus

Tillgänglighet

Vid Skájdde i Muddus/Muttos nationalpark finns en ny tillgänglighetsanpassad nationalparksentré. Vid bilparkeringen finns det informationsplatser, eldstäder, toaletter, spänger och ramper. 

Övernattning

I nationalparken finns det fem stugor som är öppna året om. De har en enkel men bekväm standard. Det finns ved och gasolspisar i alla stugor. I stugorna får de boende göra eld, hämta vatten, laga mat, diska och städa själva. Det finns enklare uppsättningar med bestick och porslin. Stugorna har även filtar och kuddar, men du behöver egna sängkläder. I stugorna finns inbetalningskort med information om hur du ska betala. Det går även att swisha. 

Mer om Muttos på naturum Laponia

Naturum Laponia i Stora Sjöfallet/Stuor Muorkke är besökscentrum för världsarvet Laponias samebyar, nationalparker och naturreservat. På naturum får besökare bland annat lära sig mer om livet i Laponia, vandra naturstigar och lyssna på berättelser. Naturum är tillgänglighetsanpassat och det finns stigar anpassade för personer med funktionshinder i området kring naturum.

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.