Sök
Färnebofjärdens nationalpark

Naturum

Vid några av Sveriges nationalparker och naturreservat finns ett naturum. Det är ett besökscentrum som förutom utställningar även erbjuder guidningar, föreläsningar, temakvällar med mera.

Genom naturum får du veta mer om områdets djur, växter, geologi och kulturhistoria. Du kan också få råd och tips om utflyktsmål och vandringar i trakten. 

""
Utsikt från naturum. Foto: Tomas Ärlemo

En inspirerande port till nationalparken

Naturum Färnebofjärden ligger i anslutning till Färnebofjärdens nationalpark. Mitt i den fina kulturmiljön i Gysinge Bruk, med den brusande Dalälven tätt intill husknuten, fungerar naturum som en inspirerande port till nationalparken.

I en gammal stallbyggnad från 1814 ryms en utställning där du bland annat kan lyssna på hackspettar och hälsa på hos Herr Bäver i hans hydda. I husets bibliotek kan du fördjupa dig bland böcker och tidningar, titta på en film om nationalparken eller bara njuta av den vackra utsikten ut över forsen.

Naturum Färnebofjärden erbjuder många olika aktiviteter under hela året såsom ugglekvällar, fågelmorgnar, fotokurser och skollovsaktiviteter. Vi har öppet året runt och har fri entré till utställningen.
KOMMANDE AKTIVITETER hittar du under Nyheter

Öppettider 2019

Januari:
Onsdagar kl. 11-15 (från och med 9/1).

Februari:
Onsdagar kl. 11-15.
Sportloven v 8 och 9 öppet alla dagar kl. 11-15.

Mars:
Onsdagar kl. 11-15.
Sportlovet v 9 öppet alla dagar kl. 11-15.

Öppettider för resten av året kommer inom kort.

Vill du besöka naturum utanför ordinarie öppettider? Kontakta oss så öppnar vi om vi har möjlighet!

______________________________________________________________________________________