Sök
Färnebofjärdens nationalpark

Samarbetspartners

Aktörer som har aktiviteter för besökare i eller i direkt anslutning till en nationalpark har möjlighet att bli samarbetspartner till nationalparken.

Våra samarbetspartners har fått en utbildning i varumärket Sveriges nationalparker och vad det innebär att jobba i en nationalpark. Efter utbildningen får samarbetspartnern rätt att använda logotypen för samarbete med Färnebofjärdens nationalpark.

Genom att visa att aktören samarbetar med Färnebofjärdens nationalpark kan vi tillsammans bidra till att du som besökare får en bra upplevelse i samband med ditt nationalparksbesök. 

 

Gysingeupplevelser

Gysingeupplevelser AB

Naturguidningar. Vi kan erbjuda boende på vandrarhemmet och guidningar kring djur och natur i nationalparken efter dina önskemål.

Hovnäs färja

Hållvisen

Leja´s Servering o Hantverk

Multiadventures

Multiadventures

Guidade turer inom paddling, cykling och vandring. Mobil uthyrning av kajak och Stand Up Paddleboard.

Nedre Dalälven

Nedre Dalälvens Intresseförening (NeDa) har kansli i Gysinge och verksamhetsområdet omfattar nio kommuner längs älven från Säter till Älvkarleby. NeDa är huvudman och samordnare för Unescos Biosfärområde Älvlandskapet Nedre Dalälven där nationalparken är kärnområde. NeDa verkar bland annat för hållbar utveckling och en levande landsbygd. Vårt partneravtal med Färnebofjärdens nationalpark innebär att vi kan ta med oss mer kunskap om naturvärden och besöksnäring till våra andra samarbetspartners, som lokala turismentreprenörer. Nationalparken blir förenade eftersom den unikt nog breder ut sig i fyra landskap. Dess verksamhet med naturvård, hållbarhet, friluftsliv, hälsa, folkbildning och besöksnäring ligger i linje med NeDa:s inriktning.

Nybyggarna

Tyttbo forsfiske

Äventyrsservice

Äventyrsservice i Sverige AB 

Fiske, tältövernattningar, fest- och konferenslokaler, företagsevent, vildmarksbad, kanoting och många andra upplevelser.