Till innehåll på sidan Sök
Söderåsens nationalpark
nyutsprunget boklöv

Samarbetspartners

Aktörer som har aktiviteter för besökare i eller i direkt anslutning till en nationalpark har möjlighet att bli samarbetspartner till nationalparken. Hos naturum Söderåsen kan aktörer också välja att bli diplomerad guide.

Force of Nature

kvinna med uppsträckta händer som är frånvänd kameran och blickar ut över dalen.  ""

Force of Nature är ett forsknings- och naturbaserat Surf och Friluftsföretag som anordnar kompletta events i form av bl.a. vandringar, mindfulnesskurser i naturen samt föreläsningar m.m. både till privatpersoner och företag.  

"If I can't bring nature to people, I will bring people to nature!"
Felicia Eckersten, grundare av Force of Nature.

Pensionat Söderåsen

Blick från skogsbryn mot rött tegelhus- Pensionatet  ""

Pensionat Söderåsen erbjuder övernattning i fräscha rum med bed&breakfastservice och i två självhushållningslägenheter på den rofyllda och naturnära anläggningen inom gångavstånd från nationalparken och Skäralid. Det finns konferensmöjligheter, en stor tomt för härligt umgänge och roliga aktiviteter, matlagning i utekök för grupper samt cykeluthyrning.

Pensionat Söderåsen är en perfekt bas för upplevelser på Söderåsen!

Plura Divisa  

Höstlig bild med bokträd både kala och med röda löv  ""

Som entreprenör inom ekoturism tar jag endast mindre grupper så att vi inte gör för stora avtryck. Dessutom kan vi enklare röra oss i naturen så det passar hela gruppen, både tidsmässigt och terräng.

Söderåsens turridning

En bild på 4 hästar med ryttare som rider mot kameran. Skog i bakgrunden.  ""

Diplomerade guider:

Aktören har gjort ett test som visar på en förståelse för nationalparken och kan genom naturum ha guidade turer i Söderåsens nationalpark:

Mindtrekking

Två vandrare med ryggskäckar.

Guidade vandringar med utbildad naturvägledare med inslag av återhämtning/mindfulness och natur/kultur. 

Myricas

En vandrare som sitter ner och vilar mot en trädstam. Inga blad på träden.

Det finns många sätt att närma sig naturen; genom förundrat utforskande, hantverk, folktro och sägner, ekologi, sinnesövningar, lekfullhet och artkunskap...

Följ med mig ut för att uppleva mer och få naturförståelse.

Nationalparksguiderna

Vy ut från berget ner mot den trädbeklädda dalen.

Vi guidar dig på ditt vis! Vill du fördjupa dig i nationalparkens unika miljö. Vi erbjuder guidning av certifierade guider och förutom till fots kan vi arrangera guidningar på hästryggen, teamutbildningsaktiviteter, svamp exkursioner etc. Vi skräddarsyr helt enkelt en guidning just för er!

Wilda Sport & Outdoor 

sex vandrare som tagit en pause i skogen.

Guidade vandringar och löparrundor som ger dig natur, kultur, historia, sägner, anekdoter och hälsa i en storslagen miljö.