Till innehåll på sidan Sök
Ängsö nationalpark
Ångbåt som lägger till vid Ängsö.

Hitta hit

Ängsö nationalpark ligger i Roslagen i Stockholms skärgård, cirka 1,5 mil söder om Norrtälje. Hit kan du åka med egen båt, turbåt eller taxibåt.

Illustrerad karta över Ängsö nationalpark.
Karta Ängsö. Hans Sjögren

Turbåtar

Under vår- och sommartid anordnar Blidösundsbolaget i stort sett dagligen reguljära båtturer till Ängsö från Strömkajen i Stockholm. För tidtabeller och biljettpriser, besök Waxholmsbolagets webbplats. I reseplaneraren, sök på "Nationalparken Ängsö":

Obs! Kommer du med rullstol? Kontrollera med Waxholmsbolaget att den tur du ska åka trafikeras av en båt som kan ta rullstolar inomhus.

Väl ombord på Waxholmsbolagets/Blidösundsbolagets båt kan du köpa biljett till en guidad tur på Ängsö.

För turtrafik från Furusund till Ängsö nationalpark och båttaxitrafik kan du kontakta Norrtälje turistbyrå, telefon 0767-650 660. Eller besök deras webbplats:

Egen båt

Att hitta ställen att lägga till med egen båt är lätt, men tänk på att stora delar av öns östra sida är fågelskyddsområde med tillträdesförbud under perioden 1 februari – 15 augusti. Utöver naturhamnar och klippor, så finns en mindre småbåtsbrygga vid Hemudden du är välkommen att lägga till max två nätter i rad.

 

Naturhamnen Svartviken, faluröd bod vid strandkanten. Naturhamn på Ängsö. Foto: Länsstyrelsen Stockholm