Ängsö nationalpark
Turbåten lägger till vid Ängsö nationalpark.Foto: Länsstyrelsen Stockholm

Hitta hit

Ängsö nationalpark ligger i Roslagen i Stockholms skärgård, cirka 1,5 mil söder om Norrtälje. Hit kan du åka med egen båt, turbåt eller taxibåt. Obs att du måste välja "Nationalpark Ängsö" när du reseplanerar. Det finns en annan ö som heter Ängsö i södra skärgården.

Turbåtar

Under vår- och sommartid går turbåtar till Ängsö från Strömkajen i centrala Stockholm samt från Furusund. 

Strömkajen i Stockholm - Ängsö

Tidtabeller och biljettpriser hittar du på Waxholmsbolagets webbplats. Obs! Sök på ”Nationalpark Ängsö” i reseplaneraren. (Det finns flera öar i skärgården med samma namn.)

Kommer du med rullstol? Kontrollera med Waxholmsbolaget att den tur du ska åka trafikeras av en båt som kan ta rullstolar inomhus.

Furusund – Ängsö

Waxholmsbolaget tar dig två gånger dagligen mellan bryggorna. Turen tar 30 minuter. Boka resan hos Waxholmsbolaget. Sök på Nationalpark Ängsö.

Med start 11 maj (2024) tar Ängsölinjen dig från Furusund till Ängsö nationalpark på 20 – 25 minuter, vissa dagar i veckan. Anslutning med SL-buss till/från Norrtälje och Stockholm. 

Kommer du med rullstol? Kontakta respektive båtbolag inför resa, för att säkerställa att plats finns på just det datum du planerar att resa. Kontaktuppgifter på respektive bokningssida.

Båttaxi

Egen båt

Att hitta ställen att lägga till med egen båt är lätt, men tänk på att stora delar av öns östra sida är fågelskyddsområde med tillträdesförbud under perioden 1 februari – 15 augusti. Utöver naturhamnar och klippor, så finns en mindre småbåtsbrygga vid Hemudden du är välkommen att lägga till max två nätter i rad.

Svartviken är en populär naturhamn. Foto: Länsstyrelsen Stockholm  

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.