Åsnens nationalpark
En tänd grill.Foto: Gunilla Lindbladh

Rasta, äta och bo

I Åsnens nationalpark kan du ta med egen mat för att grilla eller äta på någon av våra rastplatser. På ett ställe i nationalparken är det tillåtet att övernatta. Det finns också möjlighet att boka boende och köpa mat i närheten av nationalparken.

Rastplats och toaletter

Vid båda entréerna, Trollberget och Sunnabron, finns toaletter och rastplatser. Det hittar du även i Bjurkärr som är nära huvudentrén Sunnabron. 

Grillplatser och elda

Det finns eldplatser vid entré Trollberget, huvudentré Sunnabron och i Bjurkärr.

Mat i närheten

Det finns matställen och caféer runt sjön Åsnen i närheten av nationalparken, dock inte i området.

Övernatta

Inom nationalparksområdet finns det ett ställe där det är tillåtet att övernatta. Det är Utsiktens övernattningsplats där det finns ett vindskydd med god tillgänglighet och en mindre plats för tält (ca tre – fyra tält). Du hittar den genom att följa banvallsleden norrut från Entré Trollberget mot Huleviks samhälle. Detta är en av flera övernattningsplatser på kanotleden Värendsleden.  Det går inte att boka plats i förväg och du får räkna med att samsas med andra som övernattar.

Boende/Stuguthyrning

Du kan övernatta i tält eller stuga på någon av campingplatserna, eller boka ett rum på ett bed and breakfast i närheten av nationalparken.

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.