Djurö nationalpark
Klipphällar med vattenfyllda hål.Foto: Ulf Wiktander

Rasta, äta och bo

Här får du information om var du kan rasta, äta och bo i Djurö nationalpark.

Rastplats och toaletter

Det finns toaletter vid de fyra entréerna till parken, nämligen vid Marlbergshamn, Långön, Tribergs ö och Dunderkarlarna. Det finns även toaletter vid Fyren i norr och Djuröstugan i söder på huvudön. Vid Fyren och Djuröstugan på huvudön finns bord man kan sitta och fika vid. Bord finns även vid huvudentrén i Marlbergshamn och på Lyckan, det öppna området mitt på huvudön.

Grillplatser och elda

Det finns fem grillplatser i Djurö nationalpark. Två grillplatser finns nu vid Malbergs hamn på Djurön och en vid respektive brygga på Dunderkarlarna, Långön och Tribergs ö. Tänk på att du bara får elda på anvisad plats. Det är för att skydda den fina naturen. Däremot är det tillåtet att använda medhavd grill eller friluftskök överallt i nationalparken. I övrigt får man bara elda på anvisad plats vid entréerna.

Mat i närheten

Djurö ligger isolerat mitt i Vänern så här gäller det att ha med sin egen mat.

Tältning

Man får tälta högst två nätter i följd på samma plats överallt inom nationalparken utom på eller i närheten av Lyckan, den lilla öppna ytan mitt på huvudön. Det är heller inte tillåtet att tälta eller beträda de fågelskyddsområden som finns i parken under tiden 1 april – 31 juli.

Boende/Stuguthyrning

Två av de tre hus som finns på Djurö kan man hyra. För närvarande kan man hyra det ena veckovis och det andra enstaka dagar om man så vill. För frågor om uthyrning och bokning av boende kontakta Länsstyrelsen:

Karin.hante@lansstyrelsen.se

010-224 52 71

Stefan.husar@lansstyrelsen.se

010-224 48 98

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.