Kosterhavets nationalpark
Människor vid Kosterbåten i Strömstads hamn.Foto: Anita Tullrot

Hitta hit

Det är enkelt att ta sig till de olika delarna av Kosterhavets nationalpark.

Karta över Kosterhavet. Länsstyrelsen Västra Götaland.

Ta tåget längs Bohusbanan eller följ E6:an norrut mot Strömstad. Kommer du norr ifrån så följer du E6:an mot Strömstad.  Året runt avgår Kosterbåtarna från Strömstad. Resan tar ungefär 45 minuter. På vägen passerar du genom vackra skärgårdsområden och över Kosterfjordens djupränna.  

Även från Resö, Rossö, Tjärnö och Saltö bjuds fina utsikter över Kosterhavet och hit finns det vägförbindelse.

Du kan själv hitta information om förbindelser och tidtabeller hos Västtrafik till Kosteröarna, Resö, Rossö, Strömstad, Tjärnö/Saltö med flera platser eller besök turistbyrån i Strömstad.

Entréerna bra utgångspunkt 

En utmärkt utgångspunkt för ett besök är de olika entréerna. Dit är det lätt att hitta och där ska du som besökare få bra information om nationalparken. Tanken är att entrén ska inspirera, instruera och informera. Entréerna ser lite olika ut: de är bemannade informationscentrum eller så finns bara skyltar med mer eller mindre detaljerad information. Naturum är huvudentrén till nationalparken. Övriga entréer finns i Strömstad, på Saltö, på Rossö och på Resö.

Övernattning

För bokning av mat och övernattning eller andra arrangemang i anslutning till nationalparken, se Turistrådet Västsverige.

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.