Webbplatsen använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor!

Läs mer
Norra Kvills nationalpark
En man går på en träspång i skogen.Foto: Anna Lindberg

Tillgänglighet

Parken är mycket otillgänglig med stora nivåskillnader direkt efter entrén. Spänger och handledare i form av rep upp för Idhöjden finns iordningställda. Lederna är markerade i terrängen med röd och blå markering.

Från parkeringen leder en bred, grusad led fram till entrén. Det förekommer höjdskillnader längs denna led men med lite hjälp eller starka armar kan numera även du med rullstol besöka vår nya entré. Här finns informationsskyltar och foldrar på svenska, engelska och tyska. Här kommer inom kort ännu fler spännande inslag att tillkomma - håll ögonen öppna!

På några platser längs lederna i parken finns vilbänkar utplacerade.

Rastplatsen Näckön som ligger i anslutning till parkeringen når du via en stadig bro som gör att även du som har svårt att gå kan ta dig ut hit. Här finns rastbord och möjligheter till grillning. Det finns ved på plats men ta gärna med egen eller kol för säkerhets skull. Vi planerar att inom kort uppföra både vindskydd och en ordentlig grillplats här ute, så håll utkik!

Vid parkeringen finns också en tillgänglighetsanpassad torrtoalett och sopkärl för ditt skräp. Var noga med att kasta ditt skräp i tunnorna och töm inte latrin från husbilar och husvagnar i toaletten.

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, Twitter och via mail.