Pieljekaise nationalpark
En stuga i trä omgiven av fjällbjörkskog.Foto: Länsstyrelsen Norrbotten

Rasta, äta och bo

Här får du information om var du kan rasta, äta och bo i Pieljekaise nationalpark.

Rastplats och toaletter

Norr om nationalparken finns det en raststuga cirka 3 kilometer söder om Jäckvik, längs Kungsleden.

Inne i nationalparken finns en övernattningsstuga längs Kungsleden som kallas Pieljekaisestugan. I den finns ett öppet dagrum för rastning. I närheten av stugan finns ett dass. För mer information om bokning för övernattning, se längre ner på sidan. 

Ytterligare ett dass finns cirka 6 kilometer söder om Pieljekaisestugan, vid den södra nationalparksgränsen. Dasset ligger längs Kungsleden, precis söder om bron vid sjön Luvtávrre.

Längs Viejenäsleden finns en raststuga med ett dass. Det ligger cirka 8 kilometer från ledstarten i Viejenäs.

Grillplatser och elda

Du får elda i nationalparken men var aktsam. Om ett eldningsförbud är utfärdat i området får eldning inte ske. Ta gärna med egen ved. Det är endast tillåtet att ta torra grenar och kvistar från marken för att elda. Släck elden ordentligt efter dig.

Inne i Pieljekaisestugan finns en kamin. Ved ska finnas i en vedbod.

Mat i närheten

I Pieljekaise nationalpark finns ingen mataffär eller restaurang. I de närmaste byarna Jäckvik och Adolfström finns mataffärer och restauranger som är öppna under delar av året.

För mer information kontakta turistinformationen:

Tältning

Du får tälta var du vill i nationalparken och det finns inga särskilt anvisade tältplatser. Tänk på att följa nationalparkens föreskrifter och allemansrättens grundregel – inte störa, inte förstöra. Ta med dig allt skräp hem. 

Boende/Stuguthyrning

Inne i nationalparken:

Det finns en övernattningsstuga inne i Pieljekaise nationalpark. Den ligger längs Kungsleden. Här finns ett låst sovrum med fyra bäddar som kan hyras. Nyckel hämtas och lämnas hos Handlar'n i Jäkkvik eller handelsboden i Adolfström 070-6173041. Betalning görs i samband med nyckelhämtning. I stugan finns kamin, gasolspis och enkel köksutrustning. Vatten hämtas i en kallkälla intill stugan.

Utanför nationalparken

För information om boenden i närheten av nationalparken, kontakta turistinformationen i Arjeplog: 

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.