Skuleskogens nationalpark
Två personer vandrar över klipphällar med fin utsikt.

Skuleskogens nationalpark

Ett vilt och vackert stycke av Höga Kusten

I Skuleskogens nationalpark möts du av storslagna utsikter, branta berg, vackra insjöar, gamla granskogar och många sandstränder. Här finns spännande geologiska fenomen som visar hur har Höga kusten har rest sig ur havet och landet har formats av landhöjningen. I nationalparken finns flera mil av vandringsleder och många rastplatser, tältplatser och öppna övernattningsstugor.

Om Skuleskogens nationalpark

Aktuellt i Skuleskogens nationalpark

Torrt i nationalparken

20 maj 2024

Just nu är det väldigt torrt i skog och mark. Var därför extra försiktig om du eldar och noga med att släcka elden efter dig. Eldning är endast tillåtet i de fasta eldstäderna, men om det införs ett totalt eldningsförbud i länet så är det inte tillåtet där heller. På länsstyrelsens hemsida kan du se om det råder eldningsförbud just nu: https://www.lansstyrelsen.se/vasternorrland/samhalle/sakerhet-och-beredskap/brandrisk-och-eldningsforbud.html

Ingen nationalparksbuss i år

24 maj 2024

Tyvärr kommer det inte gå någon nationalparksbuss till entréerna i sommar. Det går fortfarande att ta sig nära parken med kollektivtrafik och sedan fortsätta till fots. Läs mer under fliken Hitta hit eller kontakta naturum Höga kusten.

När är det lugnast i Skuleskogen?

27 november 2023

På morgonen och på kvällen är det minst folk i nationalparken. Då är det lättast att hitta en parkeringsplats och du får en lugn och skön vandring.

Besöksinformation

Här kan du läsa om allt du behöver veta inför ett besök i Skuleskogens nationalpark. När det är bäst att besöka nationalparken, hur du hittar hit och om vilka regler som gäller i området.

Upplevelser i Skuleskogens nationalpark

I Skuleskogens nationalpark kan du vandra och uppleva mäktiga vyer från Slåttdalsberget, utforska Slåttdalsskrevan, ta ett dopp vid sandstranden vid Kälsviken och mycket mer!

Fler upplevelser i Skuleskogens nationalpark

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.