Till innehåll på sidan Sök
Sonfjällets nationalpark
En trästuga i vinterlandskap.

Aktuellt i Sonfjällets nationalpark

Viktig information till dig som ska besöka Sonfjällets nationalpark.

Besöka parken på vintern

Om du vill besöka Sonfjällets nationalpark på vintern för att åka skidor eller gå på snöskor är det lämpligast att starta turen vid Nysätern på västra sidan av Sonfjället. Dit går plogad väg och där startar vinterleden som går genom nationalparken.

Sododalsstugan och covid-19

Senast uppdaterad 2021-03-11

Vi vill informera om att Sododalsstugan kommer hållas öppen, men får bara användas i nödläge, under det rådande utbrottet av virussjukdomen covid-19. Övrig rast och vila sker utomhus för att minska risken för smittspridning.

Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ge dig ut på tur bara om du känner dig fullt frisk.

Sjukvård, sjuktransporter och andra viktiga samhällsfunktioner belastas hårt under det pågående utbrottet av Covid-19. I händelse av olycka, sjukdom eller annat tillbud på fjället kan hjälpinsatser fördröjas. Var därför försiktiga i allmänhet och ta inga onödiga risker i samband med aktiviteter på fjället.

/Nationalparksförvaltningen