Tivedens nationalpark

Samarbetspartners

Aktörer som har aktiviteter för besökare i eller i direkt anslutning till en nationalpark har möjlighet att bli samarbetspartner till nationalparken.

Våra samarbetspartners har fått en utbildning i varumärket Sveriges nationalparker och vad det innebär att jobba i en nationalpark. Efter utbildningen får samarbetspartnern rätt att använda logotypen för samarbete med Tivedens nationalpark.

Genom att visa att aktören samarbetar med Tivedens nationalpark kan vi tillsammans bidra till att du som besökare får en bra upplevelse i samband med ditt nationalparksbesök. 

 

• Aktivera Ösjönäs – Tiveden adventure & lodge

Erbjuder en aktiv naturupplevelse för hela familjen. Bo i safaritält längs strandkanten, i gästrum eller i några av våra stugor. Paddla, klättra bland trädtopparna i höghöjdsbanan, cykla MTB eller upplev naturen från hästryggen.

Webbsida: https://osjonas.se
E-post: vildmark@osjonas.se
Telefon: +46 505-25022

• Aspa herrgård

• Camping Tiveden

Erbjuder fina campingplatser för att bo och semestra med egen husbil, husvagn eller tält.  Eller hyr fina stugor eller  glamping-tält med familjen eller kompisgänget medan ni upptäcker vackra Tiveden! Vedeldad bastu och grillkåta vid strandkanten till sjön Unden. Paddla, segla, cykla och vandra direkt från campingområdet. 

Hein&Marlies
Websida: www.campingtiveden.se
E-post: info@campingtiveden.se
Telefon: 070 0944718

• CM Ranch

Erbjuder lantligt boende och B&B cirka 5 km från nationalparken. Här finns 2 rum med totalt 6 bäddar, pentry, kyl, frys, kaffebryggare mm för självhushållning. Helpension med mat kan beställas samt vedeldad badtunna med toalett och dusch i anslutning. Vänligen förboka via telefon eller epost.

Webbsida: www.cmranch.se
E-post: cmranch@live.se
Telefon: 070 2745273

• Cykla i Tiveden

• Hamgården Nature Resort Tiveden

Erbjuder fristående 2-personers semesterstugor vid östra sidan av sjön Unden, nära Tivedens nationalpark. En underbar plats där man kan njuta av lugn och ro. Men man kan också vara mycket aktiv, eftersom Hamgården ligger i anslutning till flera vandrings-, cykel- och ridleder, Möjlighet till frukost, lunchpaket och middag finns för våra gäster. En trevlig och bekväm vistelse mitt i naturen.

Marian och Arjan
Webbsida: www.hamgarden.se
E-post: info@hamgarden.se
Telefon: 0584-474030

• Lindberga skogs- och jordbruk

Erbjuder skogsbad i Tivedens nationalpark med omnejd för att uppleva naturen med alla dina sinnen, en upplevelse som kommer att öka ditt välbefinnande. 

Annika Alexandersson
Bokningar görs via bookspot hos:
https://www.tivedensguider.se/ guidningar
E-post: annika.alexanderssonlindberga@gmail.com 
Telefon: 070-6400646

• Nahtour

Erbjuder guidade sinnes-och kulturvandringar, outdoor cooking events och Skogsbad (Shinrin Yoku) som en form av skogsmeditation med hälso effekt.

Henning Förster
E-post: henningfoerster@t-online.de
Telefon: 0049 1757965553

• Naturvägledare Norra Vättern

Fördjupar din upplevelse av Tiveden när jag guidar i Tiveden och vid Vättern, samt utbildar i kajakpaddling.

Kersti Beck Larsson
Webbsida: www.naturvagledarenorravattern.com
E-post: naturvagledarenorravattern@gmail.com
What´s app: +46(0)706747006

• Otterbergets bad och camping

Erbjuder uthyrning av villavagnar, stugor och fina campingplatser. Här vid Skagern, Sveriges åttonde största sjö, finns närhet till vatten och strand och möjlighet till många olika aktiviteter - en höjdpunkt för dig som letar efter lugn och ro, kultur och natur.  Tillsammans med våra lokala samarbetspartner kan våra besökare surfa, paddla, segla, göra motorbåtsturer, cykla, vandra och rida. Närheten till Tiveden lockar våra besökare både till Otterberget och till besök i nationalparken. 

Lydia och Kees
Webbsida:
otterbergetscamping.se
E-post: info@otterbergetscamping.se
Telefon: 0506-33127

• Stigmansgården

En mindre stugby och lägergård belägen i ett lugnt och naturskönt läge med fantastisk sjöutsikt och granne med Tivedens Nationalpark. Här finner ni verkligen ostörd läger- och semestermiljö i storslagen natur! Vandringsleder, cykelleder och ridleder finner ni runt hörnet. Här finns även flera fina fiskesjöar. På Dagas Café & Mat på Stigmansgården kan du också njuta av en fika eller en god bit mat.

Cecilia och Daga Söderberg
Hemsida: www.tiveden.com
E-post: bokning@stigmansgarden.se
Tel nr: 076-9316864 eller 073-5002627

• Tivedens guider

Erbjuder guidningar med stor lokalkännedom i Tivedens nationalpark och runt om i Tivedens trolska skogar, till fots och i buss. Vi guidar om natur och kultur längst stigarna där berättelserna om livet i skogarna får liv. Du får lära dig om växterna och djuren, om livsöden i gränsbygden, sägnerna och myterna. Vi guidar på engelska, tyska, nederländska och svenska.

 Webbsida: www.tivedensguider.se
E-post: info@tivedensguider.se
Telefon: +46 76 704 85 58

• Tiveds hembygdsförening

Lokalhistorisk välskött hembygdsgård med angränsande kolmileområde samt fyra naturnära övernattningsplatser för camping. 

Webbsida: www.hembygd.se/tived
Epost: info@tivedshembygdsforening.se

• Tivedstorps vandrarhem

Erbjuder trivsamt boende i den välbevarade byn Tivedstorp. Här möter du en gammeldags och lantlig miljö med ängar, gärdesgårdar och stugor med torvtak. Här finns ett 60-tal bäddar, tältplatser, ställplatser, grönområden, kapell, fest- och samlingslokaler, bastu, badtunna, dansbana, volleybollplan med mera. Bergslagsleden går genom byn och via den har du gångavstånd till Tivedens Nationalpark. Den anrika Kaffestugan med kafé och kök är ett uppskattat stopp på vandringen

Webbsida: https://www.tivedstorp.se
E-post: boka@tivedstorp.se
Telefon: 0584-47 20 90

• Traceless in Tiveden

Erbjuder guidade turer med träkanot och vandringar. Vandringarna i Tivedens nationalpark har fokus på biologisk mångfald i skogen och är en chans för dig som besökare att lära känna naturskogens doldisar.

Webbsida: www.tracelessintiveden.com
E-post: tracelessintiveden@gmail.com
@tracelessintiveden (instagram/FB)

• Wahlborgs fiske & fritid

Erbjuder fiskeutrustning, vandringsutustning samt kurser och guidning inom spinn- och flugfiske i Tivedsområdet (put & take-sjöarna).  Butiken ligger i vackra Undenäs på Stråhlevägen 22, öppen måndag till lördag eller via överenskommelse per telefon. 1 & 3-dagars fiskepaket kan erbjudas med boende hos någon av våra samarbetspartners, bokas gärna ett par veckor i förväg. 

Webbsida: www.fiskefritid.com
Webbshop: www.wahlborgs.se
Telefon: 073 9839738

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.