Tivedens nationalpark
Barn äter korv med bröd.Foto: Fredrik Wilde

Rasta, äta och bo

Här får du information om var du kan rasta, äta och bo i Tivedens nationalpark.

Rastplats, toaletter och vatten

Vid alla nationalparkens entréer finns rastbord, varav flera med hög tillgänglighet. Där finns även dass och sopsortering. Det finns varken el eller dricksvatten i nationalparken. En brunn med handpump finns vid informationsstugan vid Huvudentrén. Observera att vattnet ej testas så användning som dricksvatten sker på egen risk.

Grillplatser och elda

I nationalparken får du bara elda och grilla på anvisade platser (utmarkerade på kartor), för närvarande vid alla entréer samt vid rastplats Metesjön och på Käringaudden. Ved finns på plats. Tänk på att elda med måtta, så att veden räcker även till andra besökare. Veden fylls på regelbundet men vi kan inte garantera tillgången i varje stund. Vill du vara säker på att kunna elda - ta med egen ved (det är inte tillåtet att elda med pinnar och grenar från skogen i nationalparken). På vissa platser kan du behöva klyva och såga veden själv med yxa och såg som finns på platsen.

Mat i närheten

Vill du passa på att äta i närheten av nationalparken? Information om vilka möjligheter som finns hittar du på Tivedens webbplats. 

Tältning

Vill du övernatta inom nationalparken kan du tälta på Käringaudden, vid rastplats Metesjön och längst ut på Mellannäsudden.

  • Du får bara slå upp tält eller vindskydd inom anvisat område (uppmarkerat med rep).
  • Du får tälta en natt, från klockan 18 på kvällen till 10 dagen därpå.
  • Inga tält får vara uppslagna under dagtid. 

Det är även tillåtet att övernatta på marken under bar himmel i hela nationalparken, så länge du inte skadar marken (liksom djur, växter eller svampar). Som tält räknas även tarp, hängmatta m m, vilket alltså inte är tillåtet att använda utanför markerade tältplatser.

Boende/stuguthyrning 

Vill du övernatta i närheten av nationalparken? Information om vilka möjligheter som finns hittar du på Tivedens webbplats. 

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.